11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Incendiu de „corcoaţe” provocat, ieri, de aurolacul „Codiţă”

Panică şi agitaţie mare, ieri, în jurul prânzului, pe strada Constantin Brâncoveanu! Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu, care a izbucnit într-un imobil părăsit şi care a aparţinut cândva societăţii de panificaţie Muscelpan SA. Clădirea aparţine omului de afaceri Nae Manuel, managerul firmei Naomi Vidal, care este în faliment din 2012, o societate de lichidări din Craiova fiind cea care încearcă să vândă imobilul pentru a recupera din datorii, pentru Piraeus Bank Romania, care este creditorul principal. Nae Manuel a cumpărat fosta Secţie 2 de la Muscelpan şi, în acelaşi timp cu el, Secţia 3 (de lângă unităţile militare) a ajuns la patronul de la Famiro, Dan Şain, iar Secţia 5 (din strada Traian, nr. 44), a devenit proprietatea lui Toma Lazăr, managerul societăţii Pentarom, care, ulterior, a vândut-o grupului german Lidl&Schwart.

Din fericire, incendiul de proporţii, care se anunţa, a fost, de fapt, un mic foc de gunoaie. Alarma a fost dată la ora  12.45, când un locatar din zonă a văzut ieşind fum dintr-o clădire dezafectată, lângă localul „La căruţă”. Panica s-a creat din cauză că cele două proprietăţi au un perete comun şi exista riscul ca focul să se extindă la restaurant. În scurt timp, au ajuns la faţa locului echipaje de pompieri, SMURD şi de la Poliţia Câmpulung, care au constatat că ardeau nişte resturi textile şi alte gunoaie strânse de un om al străzii, cunoscut sub apelativul „Codiţă”. E posibil ca acesta să le fi dat foc ca să se încălzească, la fel cum poate exista şi ipoteza ca individul să arunce din greşeală un rest de ţigară aprins. Pompierii şi-au făcut datoria până la capăt şi au stins flăcările în câteva minute.  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!