11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

„Te omoară în stradă nişte ţânci!”

Angajata Spitalului, tâlhărită săptămâna trecută în zona “Olga Bancic”

Oamenii au nevoie de două lucruri: să aibă ceva bani în buzunar, din care să poată trăi decent, şi să aibă linişte. Or nici una, nici alta nu le sunt asigurate locuitorilor Câmpulungului. După ce că o duc greu financiar, nici măcar de linişte şi siguranţă nu au parte. Ţiganii fac legea prin cartiere şi nimeni nu le face nimic. S-a ajuns în situaţia în care îţi este frică să ieşi din casă după lăsarea întunericului din cauza unor specimene care cu greu se pot numi oameni. Sunt nişte scursuri ale societăţii, personaje de cea mai joasă spiţă, care se cred mai presus decât ceilalţi localnici. Scandalurile, dar şi petrecerile gălăgioase, care deranjează, sunt prezente tot timpul în cartierele municipiului, iar, în lipsa oamenilor în uniformă şi a camerelor de supravegere, borfaşii se simt în lumea lor. 

La mijlocul săptămânii trecute, o femeie de 60 de ani, angajată a Spitalului Municipal, a scăpat cu viaţă după ce a fost bătută de doi puşti, care au vrut să o tâlhărească. Femeia mai avea câţiva zeci de metri până să intre în blocul în care stă, vizavi de Parcul Kretzulescu, când cei doi băieţi s-au năpustit asupra ei, au încercat să-i smulgă geanta, dar pentru că nu i-a dat drumul, au pus-o la pământ şi au lovit-o cu un baston de cauciuc peste mână până aproape i-au zdrobit-o. A avut noroc că i-a scăpat sacoşa plină cu medicamente, iar ţigănuşii s-au mulţumit cu ea. „În seara zilei de 10 martie, la ora opt şi jumătate seara, veneam de la Farmacia “Victoria”, de la Autogară, cu o plasă de medicamente. Am traversat pasarela, iar la capătul ei, spre “Olga Bancic”, erau doi ţigani. Unul de aproximativ 8-9 ani, iar celălalt de vreo 17-18 ani. Am văzut că nu am pe nimeni nici în faţă, nici în spate, a început să-mi fie frică să trec pasarela, dar, totuşi, am îndrăznit, pentru că mai aveam câţiva metri să ajung acasă. În capătul pasarelei, cel mic, de 8 ani, m-a întrebat: “Tanti, aţi văzut nişte băieţi?” Şi am spus: “Da, am văzut, îi cunoaşteţi voi?” Celălalt mare, de 18 ani, s-a năpustit asupra capului meu cu un baston de cauciuc şi a spus: “Geanta, dacă nu, te omor!” Am început să ţip, m-am luptat cu el. Nu am dat drumul la geantă, pentru că aveam cardurile la şapte copii, acte. Am opus rezistenţă ca să reţin geanta. M-a bătut, m-a trântit, m-a lovit cu bastonul de cauciuc în cap, am văzut şi stele verzi, ameţeli. Mi-a zobit mâna stângă, că pe mâna asta era geanta şi, totuşi, nu i-am dat drumul. M-au lovit la umărul stâng, la mâna dreaptă şi, efectiv, m-au bătut, târându-mă 20-30 de metri. Am ţipat cât am putut, nu a sărit absolut nimeni. Nu se vedea niciun om trecând, nici din sus, nici din jos. În momentul în care am văzut că nu mai pot să rezist, am lăsat plasa cu medicamente jos, ei au luat plasa, au fugit înapoi spre pasarelă şi eu am fugit ţipând acasă. Am mers la Poliţie, am dat declaraţie, am venit la Spital, mi s-a pus mâna în ghips şi, în continuare, concedii medicale şi suferinţă. Cei de la Poliţie au plecat după ei şi n-au prins pe nimeni, mi-au arătat pe calculator poze, să-i recunosc eu. Dar nu i-am recunoscut, pentru că erau cu fesuri negre pe cap, cu geci negre îmbrăcaţi şi nu am avut timp să le văd feţele, că m-au luat imediat cu bastonul în cap şi nu am avut timp să-i reţin. Ţigani erau, în tot cazul. De nenumărate ori, eu acolo locuiesc, aud mereu ţipând fete în parc. Ies pe geam şi strig: “Las-o, nenorocitule, las-o!” Dau telefon la Poliţie, am numerele înregistrate de câteva ori, dând telefon la Poliţie să vină. Nu există paznic în zonă, nu există camere de luat vederi, nu există absolut nimic, te omoară în stradă nişte ţânci de 17-18 ani.”, a declarat Elena Oprea, femeia tâlhărită.

Chiar dacă zona de la “Olga Bancic” este foarte circulată, este una obscură şi cu un iluminat public deficitar, aici nu a fost prevăzută o cameră de supraveghere, Primăria considerând că nu este una cu un grad ridicat de periculozitate. Dar iată că nefericitul incident îi contrazice pe cei care au luat această decizie.

Doi puşti din Bughea de Sus sunt autorii tâlhăriei

La sfârşitul săptămânii trecute, cei doi tâlhari, care au bătut-o pe Elena Oprea, au fost identificaţi, fiind doi minori, de 15 şi 10 ani, de etnie romă, din comuna Bughea de Sus. Băieţii sunt în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, unde au ajuns după ce instituţia a fost sesizată de Poliţie. În acest caz va continua cercetarea penală şi se va verifica dacă cei doi au mai săvârşit astfel de infracţiuni. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!