6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Elevii de la Dragoslavele nu s-au îmbolnăvit de la „lapte şi corn”

Toţi elevii de la Şcoala Gimnazială Dragoslavele, care au ajuns, miercurea trecută, la Spitalul Municipal din Câmpulung, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat lapte şi biscuiţi, distribuiţi prin programul „lapte şi corn”, au fost externaţi. Focarul a fost declarat închis şi se pare că nu a fost vorba de toxiinfecţie alimentară, ci de indigestie, aşa cum medicii, care i-au controlat şi tratat pe copii, au bănuit de la început. 

Vă reamintim că, pe 9 martie, nouă dintre elevii Şcolii din Dragoslavele au început să se simtă rău după ce au consumat produsele alimentare „guvernamentale”, încât profesorii au fost nevoiţi să sune la 112 şi să solicite ajutor medical de urgenţă. Copiii prezentau cefalee, dureri de cap, dureri abdominale, greaţă şi vărsături, adică toate simptomele similare unei toxiinfecţii alimentare. Opt dintre ei au ajuns la spitalul din Câmpulung cu ambulanţele, iar unul a fost adus de părinţi cu maşina personală. Între timp, povestea a ajuns la urechile reprezentaţilor Direcţiei de Sănătate Publică, care au demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili cu certitudine cauzele şi împrejurările care au stat la baza acestei îmbolnăviri în masă şi pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi. Anchetatorii au prelevat şi probe din produsele alimentare consumate, acestea urmând să fie supuse unor analize de laborator pentru a se stabili factorii patogeni care au generat toxiinfecţia alimentară. 

Controalele efectuate de echipele DSP şi DSVSA Argeş au dovedit că produsele oferite gratuit în cadrul programului guvernamental se aflau în termen de valabilitate şi condiţiile de păstrare şi depozitare erau conforme cu normativele în vigoare. Specialiştii nu au exclus posibilitatea ca, pe lângă laptele şi biscuiţii primiţi la şcoală, elevii să fi consumat şi alte alimente, fie aduse de acasă, fie cumpărate de la chioşc.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!