11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

DE CÂND NU MAI ESTE PRIMAR, CĂLIN ANDREI S-A REPROFILAT PE ARTA PE PIATRĂ

Fostul primar Călin Ion Andrei şi-a descoperit un nou talent, care l-a transformat în timp într-un soi de amatorism… şi anume pictura pe piatră. Ne întrebăm de ce tocmai pe piatră şi nu pe pânză, aşa cum fac marea majoritatea artiştilor novici… oare, pentru că în străfundul sufletului are o încărcătură artistică pe care vrea să o scoată la suprafaţă şi să o exprime în public… sau, oare, pentru că întâmplarea de anul trecut i-a trezit nişte simţăminte de vinovăţie?  

De aceea, Călin Andrei le răspunde “artistic” celor care, chipurile, au dat cu piatra în el, stilizând aceste obiecte contondente în adevărate opere de artă. Arta, de foarte multe ori, cere sacrificiu şi de aceea cred că fostul primar s-a sacrificat lansând această expoziţie, ştiind clar că va fi un subiect care va da apă la moară. Şi ca să nu ne îndepărtăm de la temă şi să nu criticăm prea mult “opera de artă” a lui Călin Andrei, încercăm să vă expunem mai jos câteva date legate de expoziţie, cât şi despre personalitatea fostului primar. 

Nimic nu este întâmplător, deoarece Călin Andrei, de profesie inginer, este absolvent al Şcolii de Arte din Câmpulung, de aici trăgându-i-se talentul artistic… De aceea, sâmbătă, 27 februarie, la ora 11.30, a avut loc la Galeria “Arta” vernisajul expoziţiei “Confluenţe plastice”, unde au dat buluc o mulţime de oameni, având în vedere că oraşul duce lipsă de asemenea evenimente. Vernisajul a întrunit trei artişti: Bob Nicolescu, care a prezentat o reproducere după o frescă cu Bulevardul “Pardon” din vremea lui Tudor Muşatescu, dorind să omagieze pe marele dramaturg câmpulungean în preajma zilei de naştere a acestuia. Un alt artist, Gheorghe Olteanu, pictor din Curtea de Argeş, cu o expoziţie ce reprezintă ”simboluri masonice” şi, nu în ultimul rând, debutantul în arta plastică, Călin Ioan Andrei, care a explicat că această pasiune a început anul trecut, când s-au întâmplat o mulţime de evenimente nefericite, atât cu el, cât şi cu familia lui, acesta făcând trimitere la momentul în care mandatul de primar a încetat înainte de termen, dar şi la faptul că, imediat după acel moment, şi-a pierdut şi mama. Acesta a mai adăugat că, în momentul în care a fost persoană publică, foarte mulţi care s-au considerat nevinovaţi au ridicat piatra împotriva lui, acum venind şi rândul lui să ridice “PIATRA”, dar într-un mod “ARTISTIC” . 

El a mai precizat că are peste 400 de pietre pictate pline de simboluri (muscelene, egiptene, etc.), pe care le-a pus pe pietre, de diferite dimensiuni, de provenienţe cât se poate de variate, dar şi că ultima dintre pasiunile sale este aceea de a colecţiona pliculeţe de ceai, pe care le redecorează. 

Să sperăm că în viitoarele expoziţii, dacă vor mai fi şi altele, vom vedea ceva mai mult, mai consistent decât a făcut-o acum şi, probabil, pe suprafeţe mai mari… sperăm că nu o să vină cu o expoziţie de pliculeţe de ceai. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!