11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Din seria trotuare ciuruite: când nu sunt zob, nu sunt deloc!

Dacă, zilele trecute, mi-au atras atenţia trotuarele ciuruite, adevărate capcane pentru cetăţenii blocurilor de pe strada Fraţii Goleşti, acum, mergând ca tot omul pe strada Constantin Brâncoveanu, am observat cum pietonii sunt, efectiv, nevoiţi să circule pe stradă, pentru că, în acea zonă, trotuarele nu numai că sunt pline de denivelări şi gropi sau că abia are loc o persoană, ba chiar lipsesc cu desăvârşire. Pe lângă asta, un alt pericol pentru oamenii care frecventează acest drum sunt şi streşinile caselor vechi ieşite în afara teritoriului, chiar pe deasupra trecătorilor.

Trotuare inexistente

Nu cred că mai surprinde pe cineva faptul că, dacă alegi strada Constantin Brâncoveanu, nu faci decât să îţi rişti viaţa, deoarece respectiva cale de acces nu dispune de trotuare sau multe dintre ele sunt un şir de capcane. Pe lângă faptul că paralela centrului se află chiar la o aruncătură de băţ de Primărie, aceasta a strâns mai multe lucruri rele decât bune. Însă dacă, cu o arteră mai sus, trotuarele există, dar sunt pline de capcane, aici, sunt porţiuni unde acestea lipsesc, fiind o mare problemă în rândul cetăţenilor, care, zilnic, sunt nevoiţi să ocolească. Deşi se circulă în sens unic, pe anumite porţiuni, zona de acces destinată pietonilor este întreruptă de vreun colţ al unei case ieşit în afară mai mult decât este necesar sau de vreo ieşire a unei locuinţe, îngustând porţiunea pe care merge lumea. Şi nu vorbim de case nou ridicate şi locuite, deoarece unele sunt părăsite, stau să cadă, punând în pericol viaţa celor care trec pe sub streşinile învechite şi pereţii aproape picaţi. Deplasarea pe aceste trotuare este anevoioasă chiar şi pentru cei tineri, nu mai vorbim de vârstnici sau femeile cu cărucioare, care sunt nevoite să ocolească fiecare groapă, denivelare sau lipsă de trotuar, riscând să se împiedice şi să cadă sau, mai rău, să îi lovească maşinile. Pentru că se întâmplă în unele cazuri când oamenii sunt nevoiţi să coboare pe carosabil pentru a ocoli stâlpii de electricitate amplasaţi pe mijloc sau în situaţiile în care ar trebui ca două persoane să se intersecteze, una trebuie musai să aleagă calea de rulare a maşinilor, altfel nu se poate. Şi dacă autorităţile nu au făcut nimic până acum, pe motivul lipsei spaţiului, aşa cum mai mereu motivează, aici spaţiul este suficient pentru lărgirea trotuarelor, însă nepăsarea faţă de cetăţenii care plătesc taxe şi impozite este mai puternică cu fiecare zi. Nu mai vorbim despre asfaltul plin de gropi, denivelări şi guri de canal, peste care treci şi ai impresia că îţi rămâne maşina blocată, toate acestea completează o imagine devastatoare a municipiului nostru.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!