11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

„Sudiştii” cer Primăriei să insiste pentru extinderea reţelei de gaz

Dacă cetăţenii municipiului nu s-au obosit să vină la dezbaterea publică a bugetului local, ca să preseze autorităţile  să le rezolve neajunsurile din cartiere, Ionel State, consilier local PNL, a preluat câteva dintre nemulţumirile oamenilor şi le-a făcut publice. Una dintre acestea o reprezintă extinderea reţelei de gaz în zonele Câmpulungului lipsite de această utilitate, pe care lumea şi-o doreşte ca să scape de încălzirea cu lemne ori cărbune. În condiţiile în care îngrijorător de mulţi proprietari de apartamente de bloc să întorc la „gura sobei” din cauza preţului în creştere al gazului, iată că din zonele periurbane vin cereri adresate Primăriei de a face diligenţe, pentru aducerea reţelei acolo unde nu există. „Grosul” celor care insistă pentru această facilitate sunt deţinătorii de vile nou apărute în peisaj, care îşi doresc un trai la standarde civilizate, cu gaz la poartă, nu cu şopronul plin de lemne. Altfel stau lucrurile în cartiere, unde situaţia este departe de a fi catalogată una pozitivă. Că sobele sunt un accesoriu al „betoanele” o arată faţadele mozolite de funingine, din cauza coşurilor scoase în afara apartamentelor unde le-a „tunat” proprietarilor nesancţionaţi de Primărie. 

Ionel State a adus în atenţia Executivului dorinţa cetăţenilor din partea sudică a municipiului de a beneficia de reţea de gaz. „Sunt foarte multe solicitări pentru zona de Sud şi Mărcuş. Ar trebui să avem în vedere şi acest lucru. Este normal ca într-un municipiu să avem o reţea de gaze, aşa cum este normal să avem şi o reţea de apă bine pusă la punct.”, a precizat liberalul. 

Liviu Ţâroiu a scos la înaintare scuza imposibilităţii întreprinderii de investiţii din banii administraţiei locale, pentru o reţea de gaz, care aparţine unei societăţi private. „Şi nu ne permitem să facem asemenea investiţii. Nu se poate aşa ceva. Noi am avut o discuţie cu cei de la Distrigaz şi am făcut şi o solicitare – am consultat pe cineva care se ocupă de această activitate – şi vom avea cât de curând o întâlnire cu directorii de la Distrigaz, ca extinderea reţelei de gaz de la Schitu Goleşti până în zona cartierului Pescăreasa să se facă pe banii dânşilor. Acei oameni se vor racorda la reţeaua de gaz, în aşa fel încât să se asigure consumul, iar investiţia să fie oportună. Trebuie să muncim ca să reuşim investiţia, şi pentru cartierul Grădişte, şi pentru Pescăreasa, Orăşelul Minier.”, a fost comentariul pesedistului, din care înţelegem că investiţia dorită de localnici nu se va realiza prea curând. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!