10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Muscelenii noştri pledează din nou în faţa Curţii Penale Internaţionale

Opt elevi câmpulungeni sunt prezenti în această săptamâna la Haga pentru a pleda în fața judecatorilor de la Curtea Penala Internațională

După ce, anul trecut, tot o echipă de carolişti a câştigat primul loc la concursul internaţional „Baltic Moot Court”, opt elevi de la Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung sunt acum la Haga, unde se desfăşoară faza finală a competiţiei dedicate tinerilor pasionaţi de drept International Moot Court 2016.

Cei opt tineri, respectiv: Horia Bârloiu (clasa a IX-a A), Vlad George Popescu (clasa a IX-a C), Nelly Ioana Butoi (clasa a X-a A), Luiza Maria Şofri-Duţescu (clasa a X-a C), Ciprian Boboc (clasa a XI-a B), Mălina Nicoleta Oprişoiu (clasa a XI-a B), Mihail Şofri-Duţescu (clasa a XI-a C), Alice Ioana Lupaşcu (clasa a XII-a A), au fost şi sunt îndrumaţi de profesoara de limba engleză Laura Robe şi sprijiniţi pe partea de materie juridică de avocata Brânduşa Popescu.

Concursul este organizat de Centrul de Resurse al Baroului de Justiţie din New York. Tinerii participanţi, apărători sau procurori, îşi joacă rolurile într-un fictiv proces penal în faţa Curţii de Justiţie. Caroliştii trebuie să se pregătească aproximativ opt minute de vorbire, iar liderul fiecărui grup trebuie să fie pregătit să intervină cu argumente în orice moment.Jucătorii vorbesc în limba engleză şi trebuie să demonstreze cunoştinţe din dreptul penal internaţional şi Convenţia de la Geneva, privind drepturile omului.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!