10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Arestarea preventivă, prelungită, în dosarul hoţilor de lemne de la Dragoslavele

Tăierea ilegală a lemnelor din păduri reprezintă un fapt tot mai des întâlnit atât în ţară, cât şi în Muscel, unde, chiar în luna noiembrie a anului trecut, poliţiştii au făcut mai multe controale şi au fost constatate 10 infracţiuni de tăiere a arborilor fără drept (furt), fiind confiscată cantitatea de 911 metri cubi de lemne, plus 25 motofierăstraie, 18 atelaje hipo şi o autoutilitară ARO. Tot atunci au fost arestaţi 9 bărbaţi, care au fost suspectaţi de furt şi tăiere ilegală de arbori. În perioada 2014-2015, aceştia ar fi sustras 1.900 de metri cubi de material lemnos, pe care îl distribuiau apoi la nu mai puţin de patru societăţi comerciale de acest gen. Tot în acest demers, poliţiştii au mai confiscat şi 7.800 de euro şi aproximativ 6.000 de lei, bani care nu au putut fi justificaţi cu acte de patronul unui gater din Dragoslavele. 

Cei 9 inculpaţi au fost luaţi în arest preventiv chiar din acea zi de 19 noiembrie 2015, până în data de vineri, 15 ianuarie 2016, când au fost aduşi la Judecătoria Câmpulung pentru a primi decizia judecătorească.

Aşa s-a explicat grămada de rromi, care au făcut cozi pe la uşile clădirii muscelene, în speranţă că îşi vor vedea eliberate rudele. Cu mic, cu mare, ţiganii din Dragoslavele s-au urcat în autobuzul spre Câmpulung, pentru a-şi susţine neamul, dar şi pentru a mai face puţin circ, aşa cum procedează mai mereu. Rromii au stat câteva ore bune în frigul care a fost anunţat chiar de vineri, unii s-au mai încălzit cu câte o cafea, alţii cu o ţigară, fiecare după plac, însă nici în ruptul capului nu şi-au luat tălpăşiţa de acolo. Şi cum timpul trece repede, inculpaţii au aflat că spusele acestora au fost în zadar, căci arestarea preventivă s-a prelungit până la stabilirea unui alt termen al dosarului. Aşa că cei 9 inculpaţi: Ionuţ Ciopleiaş (36 de ani), Lidoraş Burulea (35 de ani), Constantin Cristian Coşcodaru (29 de ani), Robert Constantin Feraru (27 de ani), Costinel Petruţ Furdui (19 ani), Ion Furdui (35 de ani), Vasile Crinu Onică (41 de ani), Ion Răduţă (51 de ani) şi Jan Grancea (56 de ani) vor trebui să mai stea puţin la răcoarea celulei de la arestul IPJ Argeş până când se va stabili un alt termen în acest dosar. Cu toate că au atacat decizia în acest caz, judecătorilor nu li s-a făcut deloc milă, prelungindu-le arestul preventiv cu încă 22 de zile, cu începere din data de 20 ianuarie şi până pe 10 februarie 2016 inclusiv. La termenul de vineri, instanţa penală de la Câmpulung le-a respins celor nouă inculpaţi cererile formulate prin avocaţi de judecare în libertate. 

Probabil, autorităţile vor să ajungă la cei care, de multe ori, sunt în fruntea acestor fapte şi care se scot uşor, aruncându-i pe rudari la suprafaţa acţiunilor ilegale, căci aceştia sunt cel mai uşor de prostit, cu câţiva bani, s-a rezolvat treaba „murdară”. Şi credem că e o chestiune de timp, până când această mafie a defrişării pădurilor din Muscel va cădea, aşa cum s-a mai întâmplat şi în alte cazuri.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!