11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Vindeau porci fără acte

Autorităţile au intensificat controalele în târgurile de animale în perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă. Poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au efectuat verificări împreună cu jandarmi ai IJJ Argeş în Târgul Săptămânal din Stâlpeni şi în zonele adiacente, pe linia transportului şi comercializării porcinelor şi a prevenirii altor acte de comerţ ilicit. Cu această ocazie i-au prins pe Ion U., de 55 ani, din Bascov, şi Marian M., de 37 de ani, din comuna Dobroteşti, judeţul Teleorman, care comercializau porcine fără documente sanitar-veterinare. Aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 1.320 lei. De asemenea, au mai dat două amenzi în valoare totală de 1.000 lei şi s-a confiscat suma de 33 lei, reprezentând contravaloarea produselor comercializate fără documente legale. Comercializarea porcilor vii din gospodăriile populaţiei în târgurile şi oboarele autorizate sanitar-veterinar, ca şi mişcarea porcilor de la exploataţiile nonprofesionale către abator sunt permise cu respectarea legislaţiei sanitar-veterinare. Potrivit directorului DSVSA Argeş, Daniel Lupu, mişcarea porcilor vii către abator, atunci când trec printr-un târg de animale, se poate efectua numai dacă animalele sunt însoţite de certificatul de sănătate, de formularul de mişcare şi de documentul privind informaţiile pentru lanţul alimentar. Târgul de animale trebuie să fie autorizat sanitar-veterinar şi supravegheat de un medic veterinar.

La intrarea în târg, solicitaţi medicului veterinar responsabil să facă examinarea animalelor pe care doriţi să le vindeţi şi a documentelor pe care vi le-a eliberat medicul veterinar la plecarea spre târg. Dacă cel care a cumpărat porcul este verificat în trafic de autorităţi şi nu prezintă documentele sanitar-veterinare necesare, cumpărătorul, dar şi vânzătorul sunt pasibili de sancţiuni, iar animalele sunt confiscate şi ucise fără a se oferi despăgubiri. Sunt interzise sacrificarea porcilor şi comercializarea cărnii în târgurile de animale şi în vecinătatea acestora! Este interzisă vânzarea porcilor vii, fără control sanitar-veterinar, la „samsari” sau în alte locuri neaprobate sanitar-veterinar! Numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este 0800.826.787 şi poate fi apelat gratuit de cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!