12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Viceprimarul PNL de la Rucăr, Vasile Popa Nica, declarat incompatibil de ANI

Vestea ajunsă la urechile viceprimarului liberal aflat la primul mandat, Vasile Popa Nica, de la Agenţia Naţională de Integritate, pune pe jar Primăria comunei Rucăr. ANI a transmis un comunicat, prin care înştiinţează despre situaţia conform căreia vicele “se află într-o stare de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2012, întrucât deţine simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de persoană fizică autorizată (în vederea realizării şi verificării lucrărilor de specialitate din domeniul cadastrului, geodeziei şi cartografiei din categoria B), încălcând astfel dispoziţiile art. 87 alin. (1), lit. g) şi k) din Legea nr.161/2003 (privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei).” 

Potrivit textului de lege citat, “funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Judetean este incompatibilă cu: g) calitatea de comerciant persoană fizică; k) orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadru didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!