10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Pe strada Lascăr Catargiu, Circulaţia, închisă două zile din cauza unei avarii la canalizare

Intervenţie a angajaţilor Edilul CGA SA pe strada Lascăr Catargiu, unde, de mai mult timp, locuitorii caselor din spatele Policlinicii reclamau că au canalizarea menajeră înfundată, motiv pentru care în băile lor mirosea ca într-un WC public. Muncitorii au identificat, săptămâna trecută, o fisură în conductă aproape de intersecţia cu strada cu Policlinica, Poenaru Bordea, iar, miercuri, au găsit şi locul în care conducta care coboară din Grui era aproape înfundată. Salariaţii de la Edilul au găsit sârme, corcoaţe şi alte „minuni” care pot fi aruncate într-un WC. Pentru a se putea interveni, a fost închisă circulaţia pe porţiunea din strada Lascăr Catargiu, de la intersecţia cu Poenaru Bordea şi până la cea cu Parcul Mirea şi Spiru Haret, acestea fiind folosite ca rute alternative de şoferii care se trezeau în faţa barajului Poliţiei Locale, care a restricţionat traficul până după lăsatul serii, când au fost încheiate parţial lucrările.

Intervenţia, de mai mare amploare decât se planificase

Când au crezut că au terminat, cu ajutorul unei camere de luat vederi au studiat subteranul, descoperind că va mai fi nevoie de încă o intervenţie, pe care au făcut-o joi, înlocuind încă şase metri din canalul de trecere, care era foarte uzat şi fisurat. La faţa locului a fost prezent şi preşedintele Consiliului de Administraţie de la Edilul CGA, Mihai Vasilescu. Acesta ne-a spus: „A fost o intervenţie la canalizare. De trei, patru ani avem reclamaţii de la cei din zonă, că au probleme cu canalizarea, cu mirosul, şi exista pericolul ca tuburile prin care a curs apa de la fostul CFS, cu diferite substanţe, să se spargă, şi să se producă o gaură în asfalt. Asta şi datorită faptului că ţeava era dintr-un beton foarte subţire. Ţinând cont că a fost vremea bună, ne-am hotărât să facem intervenţia. Este o porţiune pe care am descoperit-o cu camera de luat vederi, de peste şase metri, care mai trebuie înlocuită. Ne cerem scuze pentru neplăcerile pricinuite conducătorilor auto, dar trebuia să răspundem sesizărilor abonaţilor.”

Problemele la reţeaua de canalizare sunt suplimentare celor la cea de alimentare cu apă, la societatea furnizoare de utilităţi ajungând zilnic zeci de reclamaţii. Avariile apar, în cele mai multe cazuri, din cauză că cedează reţelele, pe fondul vechimii lor, de peste 30 de ani nefăcându-se nicio investiţie. Se pare că Edilul are numeroase solicitări, înştiinţări la Primărie, dar sunt blocate la Biroul Investiţii. 

 

Primăria va fi amendată pentru lipsa reţelei de canalizare

O problemă va fi din 2016, când Uniunea Europeană va începe să amendeze, din cauză că în Câmpulung încă există locuinţe care nu sunt racordate la o reţea de canalizare. Chiar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dorin Mărăşoiu, le-a dat „temă” celor de la Investiţii să facă un proiect pe Ordonanţa 28, pentru aducţiunea de apă. După ce se va realiza, lucrarea va fi concesionată societăţii Edilul.

O altă „mişcare” care ar trebui făcută de Primărie, solitar sau împreună cu Consiliul Judeţean: să cumpere pachetul de 31% de acţiuni deţinut de afaceristul Gheorghe Văsâi la Edilul, pe care cere 3.300.000 de lei. Asta pentru a se putea accesa fonduri europene, pentru că banii pentru infrastructură sunt disponibili şi se duc. În prezent, Edilul CGA este privată de această posibilitate din cauza acţionarului privat.

Alte investiţii ar trebui făcute şi la Staţia de Epurare, cel puţin pentru a elimina cât de cât mirosurile produse de nămolurile care rămân după curăţarea apei menajere. Păcat că, din certurile celor care conduc Primăria, unul, că are majoritatea în Consiliu, altul, că e la conducere, nu rezultă ceva constructiv şi benefic pentru municipiu. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!