6.9 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Inaugurarea Farmaciei MIRUNA din Rucăr Primul pas dintr-un amplu Proiect de sănătate

Luni, 2 noiembrie 2015, a avut loc în comuna turistică Rucăr deschiderea, într-un cadru festiv, a celei mai noi farmacii din zonă, “Miruna”. Invitaţi din judeţ, prieteni, colaboratori, cadre medicale, oficialităţi locale, părinţi şi copii s-au bucurat de cadourile oferite cu generozitate. După tăierea panglicii şi sfinţirea locaţiei, cei prezenţi au fost invitaţi la un Simpozion pe teme medicale, dar şi de prezentare a proiectului pentru viitorul Centru de sănătate. Iată obiectivele sintetizate de cele două tinere, dar inimoase surori, farmacistele Mirela Bârloiu şi Diana Copae:

De unde am pornit

În anul 2008, proaspăt ieşite din băncile şcolii, pline de entuziasm, mândre nevoie mare, lipsite de experienţă şi convinse că străbătusem esenţa vieţii şi de acum lucrurile vor merge de la sine, ne-am încercat norocul prin deschiderea unei farmacii. Dorinţa de a nu ne îndepărta de peisajele miraculoase ale Măţăului, acolo unde ne-a fost dat să copilărim, ne-a îndreptat spre Cheile Dâmbovicioarei, locul de unde a început totul. Moştenind de la părinţi dorinţa puternică de a realiza ceva în viaţă, înarmate cu putere de muncă şi încărcate de inspiraţie, am reuşit până în prezent să ne atingem obiectivul principal, acoperirea zonelor deficitare, respectiv zonele rurale. Am reuşit să creăm ipoteze prin care să îndepărtăm tot ceea ce înseamnă restricţie şi astfel am ales să credem în posibilitatea de a construi, de a consolida „un întreg”, pentru care a fost nevoie de implicarea multor oameni. Au fost, de asemenea, necesare multă înţelepciune, abilitate, seriozitate, răbdare şi efort. În tot acest demers am fost permanent susţinute şi încurajate de către familie.

Unde am ajuns

În prezent, am reuşit să înfiinţăm 9 farmacii, acestea fiind aprovizionate în timp util de către propriul depozit de distribuţie. Recent, am preluat una dintre cele mai vechi farmacii ale oraşului Câmpulung Muscel, „Hepites”, fosta farmacie „La Sfânta Treime”, fondată în anul 1842, pe vremea când autorizarea farmaciilor era controlată de Sfatul Doftoricesc. De aici, am constatat că, încă din acele vremuri, existau legături strânse între medici şi farmacişti, împreună reuşind să formeze echipa perfectă pentru creşterea atât a calităţii vieţii, cât şi a longevităţii populaţiei. Ne face o deosebită onoare să devenim succesorii acestei farmacii, care de-a lungul anilor a fost condusă de distinşi oameni ai societătii, precum: farmacistul Gabriel Dimitriu, fiica sa, farmacist Maria Agnes Dimitriu, şi farmacist Ana Vlădau, căruia îi mulţumim pentru oportunitatea oferită.

Ce vom face în continuare

Cu siguranţă, nu ne oprim aici! Datorită faptului că am fost primiţi cu căldură în mijlocul comunităţii, ne-am gândit că, pe lângă farmacia pe care am deschis-o în Rucăr, să ne concentrăm cu toate forţele pentru înfiinţarea Clinicii de sănătate „Miruna Medical Life”, care va putea oferi o serie de servicii medicale imperios necesare pentru un pachet medical complet. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!