8.5 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” este de vineri, 23 octombrie 2015, înfiinţată oficial

Pe 18 septembrie 2015, s-a consumat încă o etapă importantă în procesul de constituire a asociaţiei: prima întrunire a membrilor fondatori în vederea discutării statutului asociaţiei comunicat anterior fiecărui membru, a semnării actului constitutiv de către toţi membrii fondatori şi alegerii unui Consiliului Director. Întâlnirea, un eveniment reuşit, care a demonstrat receptivitatea şi interesul membrilor faţă de planul de acţiune pe care au consimţit să-l susţină, a fost moderată de avocatul bucureştean Sandra Izbăşescu. Acesteia i se datorează întocmirea tuturor documentelor şi formalităţilor presupuse de procedura de înfiinţare. Stabilirea obiectivelor asociaţiei a ţinut cont de propunerile membrilor, care s-au alăturat celor cu care a pornit la drum grupul de iniţiativă. 

După parcurgerea acestei faze, documentele aprobate cu ocazia întâlnirii membrilor fondatori au fost depuse la Judecătoria Câmpulung. Pe 8 octombrie 2015, instanţa a admis cererea şi a acordat personalitate juridică Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, dispunând, în acelaşi timp, înscrierea în Registrul special al Judecătoriei Câmpulung. 

A.S.C.M. este „persoană juridică de drept privat, constituită sub forma unei organizaţii neguvernamentale, fără scop patrimonial, apolitică, independentă şi cu beneficiu public.” Sediul asociaţiei a fost stabilit în comuna Valea Mare Pravăţ, din raţiuni care ţin strict de atragerea de fonduri europene prin programele destinate aşezărilor rurale. A.S.C.M. are şi un sediu secundar, la sediul redacţiei Evenimentul Muscelean. 

Redăm din statutul asociaţiei scopul principal pentru îndeplinirea căruia va lucra ONG-ul proaspăt înfiinţat:

(1) Asociaţia este constituită în scopul promovării unui mediu curat, sănătos şi sigur în zona Muscelului, al promovării în rândul tinerei generaţii a ideii de trai într-un mediu curat şi sănătos şi al dezvoltării unui turism durabil în zonă. 

(2) Acţiunea principală urmărită în vederea îndeplinirii scopului propus de asociaţie o reprezintă achiziţionarea şi punerea în funcţiune a mai multor staţii fixe şi mobile de măsurare a calităţii aerului în zona Muscelului, precum şi informarea populaţiei şi a autorităţilor în legătură cu rezultatele activităţii de monitorizare a nivelului poluării.  

Însă obiectivele propuse depăşesc sfera protecţiei mediului, urmărind dezvoltarea de activităţi economice, sociale, umanitare, culturale, vor fi acţiuni legate de patrimoniu, turism, învăţământ, etc. şi, cel mai important, crearea de locuri de muncă. 

După ce încheierea pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu a Judecătoriei Câmpulung, din 8 octombrie 2015, a rămas definitivă prin neapelare, la data de 20 octombrie 2015, a urmat etapa finală a înfiinţării asociaţiei: obţinerea codului de înregistrare fiscală, eliberat de Serviciul Fiscal Câmpulung vineri, 23 octombrie 2015. Tot de vineri asociaţia are cont bancar. Pentru cei cărora le-am trezit interesul facem precizarea că asociaţia nu este închisă. Cei care doresc se pot alătura şi de acum înainte unei cauze oneste, care nu urmăreşte decât dezvoltarea localităţii şi a zonei cu fonduri europene. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!