-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Viceprimarul Liviu Ţâroiu ripostează. Ţeava înfundată de pe Ion Giurculescu este, de fapt, gura de revărsare a mizeriei de pe proprietatea lui Ştefan Tudosie!

Într-un articol publicat în ediţia trecută, vă aduceam la cunoştinţă starea asfaltărilor de pe strada Ion Giurculescu. În viziunea unui localnic, mai exact, Ştefan Tudosie, există două probleme. Una ar fi trotuarul care se toarnă odată cu asfaltările ce vor ridica nivelul străzii şi, ulterior, din cauza acestuia, se acumulează apă lângă poarta lui, iar, iarna, apa îngheaţă şi nu o va mai putea deschide. Cea de-a doua problemă: canalul care trece prin grădinile oamenilor. Apa care izvorăşte de la biserică se revarsă pe acesta, iar gura de revărsare s-ar fi astupat când s-a nivelat strada şi acum debitul de apă se împrăştie pe drum. În acest caz, situaţia a fost semnalată şi de autorităţile municipiului, care au dorit să-şi spună un punct de vedere la cele reclamate de Ştefan Tudosie, pe care îl vom prezenta.

Viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu s-a deplasat la faţa locului, pentru a se stabili ce este adevărat şi ce nu din afirmaţiile localnicului. Se pare că ţeava canalului, care nu mai are cum să se verse în pârâul din valea de lângă marginea străzii, din urma nivelării străzii, este, de fapt, o gură de ieşire a reziduurilor menajere ale localnicului de la baie şi bucătărie. Cu alte cuvinte, problema nu era apa de pe stradă, ci faptul că, prin intervenţia lucrătorilor care trebuiau să lărgească strada, s-a pus pietriş peste gura de revărsare a acestor mizerii, care s-au blocat pe proprietatea lui, nemaiavând unde să se împrăştie.

„I-am făcut somaţie de şase luni să-şi bage canalizarea, de aceea, am întârziat şi cu lucrările, că s-au făcut canalizări, dar el nici acum nu s-a racordat. Ţeava care iese în pârâu este, de fapt, mizeria pe care şi-a făcut-o domnul Tudosie. Are un canal menajer, de unde iese tot de la el din curte şi se deversează în apa curgătoare.”, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu.

Canalul care preia izvorul de la biserică, care se revarsă acum pe stradă, va avea soluţie. În câteva zile, se va săpa şi băga o ţeavă care să împiedice apa să se mai prelingă peste tot. Traiectoria acesteia va fi în pârâu. Acest lucru este confirmat de către Liviu Ţâroiu: „Va fi montată o ţeavă şi se va revărsa în pârâu, s-a lăsat şi locul liber, de aceea, unde se revarsă canalul de la biserică nu s-au pus borduri”. Totodată, inginerul lucrării, Luca Iordan, a confirmat spusele viceprimarul cu atribuţii de primar: „S-a făcut o dispoziţie de şantier, se bagă o ţeavă de 160, trebuie să sosească. În momentul în care soseşte, o şi montăm. Nu era iniţial prinsă în asfaltare”. Cealaltă problemă la care Ştefan Tudosie face referire era poarta acestuia. Între gardul proprietăţii pe care o deţine şi trotuar se va forma un mediu propice apei, care,  acumulându-se, iarna va îngheţa şi nu va mai permite deschiderea porţii în lateral. Dar dacă asfaltarea se făcea până în gardul acestuia, practic, nu mai putea să-şi deschidă poarta deloc.

„Şi eu, ca să ies afară, curăţ zăpada. Dacă ar fi să o luăm logic, ar trebui să îl amendez. El nu are voie să-şi facă culisarea porţii pe domeniul public, trebuia să şi-o facă în propria curte. A făcut aşa şi la poartă, şi la garaj. El ţine cont numai de ce zice el. Somaţia de şase luni, de la Edilul, cu racordul la canalizare… nici acum nu şi-a făcut şi nici n-o s-o mai semnez, pentru că, după ce o să se termine cu asfaltarea, o să vrea să se branşeze la canalizare şi o să spargă asfaltul, o să îşi facă hazna, nu vrea să plătească canalizare.”, a declarat Liviu Ţâroiu.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!