11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Doi amărâţi din Mioarele au rămas fără acoperiş

 

Vineri, la prânz, flăcările au mistuit o locuinţă din satul Vâlcele, comuna Mioarele, în care trăiesc o femeie de 46 de ani şi fiul ei de 16 ani. Incendiul a izbucnit de la o sobă supraîncălzită, după care s-a extins la acoperişul casei. În calea lor, flăcările au mistuit toate bunurile din dormitor, bucătărie şi hol. 

Din cauza zonei izolate în care este amplasată locuinţa, pompierii nu au putut ajunge cu autospecialele

Cei doi, Violeta şi Aurel Toma, îşi duc traiul la marginea satului Vâlcele, în cea mai cruntă mizerie şi fără electricitate. O pensie de handicap şi alocaţia copilului nu le ajung decât de pe o zi pe alta. Cei doi mai merg la muncă cu ziua, prin sat. Aşa s-a întâmplat şi când le-a luat foc casa, erau la strâns de prune, la un consătean. Vecinii, care şi-au adus vitele la păscut în grădinile din apropiere, au văzut flăcările şi au sunat la 112. Spre locul indicat de măţăuani au pornit două autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentul Câmpulung, dar, din cauza drumului foarte îngust, nu au putut ajunge până la proprietatea Violetei Toma. Flăcările au fost potolite de pompieri cu găleţi cu apă, cărate de la un pârâu din apropiere, iar corcoaţele strânse în casă,  care au întreţinut focul, au fost împrăştiate prin curte. Când am ajuns noi, încă fumegau, iar Aurel Toma le stropea cu apă cărată tot de la vâlcelul de lângă casă. 

În urmă cu câţiva ani, Primăria Mioarele le-a construit două camere

În 2010, casa Violetei, moştenită de la tatăl ei, aproape că s-a prăbuşit peste ea şi băiat. Un perete era aproape căzut, prin tavan ploua, soba era înfundată, iar fumul venea tot peste ei. Atunci, primarul Damian Poştoacă s-a gândit să le ridice două cămăruţe şi un hol. Asta s-a întâmplat după ce femeia a refuzat o locuinţă decentă, în centrul comunei, cu apă curentă şi electricitate, unde, dacă se mutau, Primăria se angaja să le plătească chiria şi curentul electric. Din cauza afecţiunii psihice de care suferă, Violeta Toma nu s-a putut acomoda în casa oferită de Primărie şi s-a întors tot la cocioaba ei, spre dezamăgirea lui Aurel. Băiatul fusese încântat de noua locaţie, mai ales că aveau promisiunea că vor primi şi un televizor, la care, înainte, se uita numai dacă ajungea la vreun vecin. 

Primăria, cu ajutorul unor oameni de bine, a turnat o temelie şi a ridicat din bolţari un dormitor, o bucătărie şi un hol, în care cei doi locuiau înainte de incendiu. Ajuns la faţa locului, viceprimarul Ion Zipiş a promis că va repara locuinţa celor doi înainte să vină frigul. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!