15.5 C
Campulung Muscel
16/06/2024

Robert Brezeanu, vicecampion la Iezer Păpuşa Trail Race!

Anul acesta, s-a desfăşurat, pentru prima oară în zona Muscelului, un trail running, pe Iezer-Păpuşa, o competiţie sportivă ce constă într-un maraton pe drumuri montane, foarte dificil. Startul s-a dat de la Cabana Voina şi tot aici a fost şi finish-ul. La prima ediţie s-au înscris peste 130 de participanţi. Din Câmpulung au fost prezenţi Robert Brezeanu şi Florin Pelmuş. Ambii au participat la traseul de 21 km Open. 

„Am ieşit pe locul 2 la categoria Open pe 21 km, probele au fost de 10 km, 21 km şi 30 km. Eu am participat la categoria 21 de km, cu Florin Pelmuş. La categoria mea de vârstă +40, am ieşit pe locul 1.”, a declarat Robert Brezeanu. 

Pentru că acest maraton s-a desfăşurat pe un drum montan, traseul a fost presărat cu multe obstacole: „Traseul de 21 km e un traseu foarte tehnic. Ca să fac o comparaţie cu alte trasee de 21 km, cel care a fost pe primul loc la Open, Bogdan Damian, la ultimul trail la Ciucaş, a terminat traseul de 21 km în 1h, 37 min. Aici a terminat în 3h, 03 min., a fost mult mai complicat aici traseul, diferenţa de nivel a fost de 2.400 m, nu am avut doar urcare şi coborâre. Primii 9 km au fost de urcare, traseul a început cu 4 km de drum forestier, între Cabana Voina şi Cabana Cuca, urmează 5 km de urcare, prin pădure şi prin gol alpin, pe Vârful Păpuşa, după care urmează 7 km de creastă, unde am avut ceaţă, ploaie. Vremea a fost foarte grea şi ne-a incomodat foarte tare, cred că nu a fost concurent care să nu se rătăcească un minut, două pe traseu. A urmat o coborâre pe Frăcea, care e extraordinar de abrupt, unde sunt foarte multe tufe de rhododendron. Dacă nu eşti atent, poţi cădea într-o gaură şi noi pe acolo trebuia să alergăm. A urmat un traseu prin pădure, apoi 3,5 km înapoi, dinspre Cuca spre Voina, un traseu care a avut de toate.”, a declarat acesta. Pentru prima ediţie a acestui maraton, la fel cum a specificat şi Robert Brezeanu, a fost o reuşită, atmosfera a fost foarte plăcută, ceilalţi participanţi au fost nişte oameni deosebiţi, veniţi din toate colţurile ţării.

În ceea ce îl priveşte pe Robert Brezeanu, pe lângă acest trail, ce i-a dat startul, doreşte ca la anul să participe la mult mai multe astfel de competiţii. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!