În cadrul conferinţei de presă săptămânale, prefectul de Argeş, Mihai Oprescu, a ţinut să lămurească situaţia deşeurilor periculoase şi nepericuloase, depozitate pe fosta platformă a Uzinei ARO. Din informaţiile oferite de prefect, obligaţiile de mediu prevăd evacuarea de pe amplasamentul din Câmpulung, strada Traian, nr. 223, a 2.215 tone de deşeuri periculoase şi a 1.055 tone deşeuri nepericuloase.
Peste o săptămână se împlinesc doi ani de la incendiul produs pe amplasamentul închiriat de Global Eco Center pe fosta platformă ARO, proprietatea firmei Landmark Management. În iunie, anul acesta, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a ajuns o sesizare penală formulată de Garda Naţională de Mediu Argeş împotriva firmei Global Eco Center, care deţine depozitul de otrăvuri de la ARO. Firma ieşeană este acuzată de săvârşirea infracţiunii prevăzute de Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor, republicată. Pentru aceeaşi infracţiune, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a ajuns şi plângerea penală a Prefecturii, constatându-se că Global Eco Center SRL – punct de lucru Câmpulung nu a îndeplinit măsurile stabilite, respectiv nu a evacuat până la data controlului de pe amplasament, din 18 august 2015, cantităţile de deşeuri periculoase stabilite ca obligaţii de mediu.
Vasile Tofan, conform graficului întocmit de Garda Naţională de Mediu Argeş, trebuia să elibereze depozitul din Câmpulungul de cantitatea de 2.215 tone deşeuri periculoase şi 1.055 tone deşeuri nepericuloase. Numai că patronul moldovean, din noiembrie 2014 şi până în august 2015, a scos din locaţia de la Câmpulung doar 96,9 tone deşeuri periculoase. Astfel, în perioada noiembrie-decembrie 2014, prima perioadă de evacuare, a fost stabilit că din cele 315 tone ce ar fi trebuit mutate doar 14 tone au ajuns în altă locaţie. În primul trimestru din 2015, se stabilise ca 475 de tone să plece din municipiu, în fapt fiind doar 14 tone, iar în trimestrul doi din 2015, doar 68,9 tone au fost mutate din Câmpulung, din totalul de 475 tone, cât era planificat de Mediu. În total, au fost mutate de la ARO doar 7,6% din otrăvurile depozitate aici, adică 96,9 tone din cele 1.265 tone stabilite.