3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Fotbaliştii nu vor de la bugetul local decât 2,5 miliarde

Două evenimente s-au succedat la început de săptămână, şedinţa Consiliului Local, de pe a cărei ordine de zi a fost retrasă solicitarea de finanţare a echipei de fotbal, şi conferinţa de presă a liderilor CN Dinicu Golescu Muscelul Câmpulung, care a jucat în prima etapă, ieşind, de data aceasta, victorioasă. Echipa musceleană, convinsă că, în urma victoriei, a făcut o impresie bună consilierilor locali, în speranţa că i-a determinat pe aceştia ca în plen să ridice problema susţinerii financiare a fotbalului muscelean, şi-a “furat-o” de data aceasta. Luni, consilierii nici măcar nu au adus în discuţie un posibil ajutor din partea Primăriei, alte probleme fiind prioritare. Până la urmă, fotbalul nu cere decât o sumă “modică” de 250.000 lei de la bugetul local. Totuşi, vocea echipei, Sendy Popovici, a ţinut mortiş să sărbătorească prima etapă şi să readucă în discuţie finanţarea imperios necesară.
    “Echipa e schimbată mult în bine şi după prima etapă s-a văzut mult asta.”, a declarat Sendy Popovici. Pe baza primei etape, s-au adus în discuţii lipsurile şi atuurile echipei şi tacticii de joc. Echipa e conştientă că partida câştigată în prelungiri a fost doar o şansă. Returul din campionatul trecut a devenit un coşmar pentru Popovici, care îşi doreşte să nu îşi mai amintească de “performanţele” echipei ce au adus retrogradarea. Laudele au fost pe ordinea de zi a echipei, doar pentru că a ieşit victorioasă din prima etapă, însă urmează meciul cu Bradu, care a umilit echipa cu 5-0 anul trecut. Conştient de pierderea unui meci cu această echipă, Sendy Popovici a evitat să aducă în calcul şi o astfel de posibilitate: „Aş vrea să amânăm clipa când o să pierdem, dacă noi reuşim să nu pierdem nici la Bradu, sunt sigur că această echipă va fi greu de bătut pe tot parcursul turului”.
    Referitor la suma de bani pe care clubul sportiv o solicită, reticenţa Consiliului e clar motivată, din moment ce fotbalul muscelean nu face performanţă.
    „Eu înţeleg temerile Consiliului Local, mai ales înţeleg în contextul nivelului naţional, unde unele consilii şi primării care au susţinut fotbalul au avut ceva probleme, dar vina este absolut a noastră, pentru că nu am înţeles bine ceea ce ni s-a cerut. Lucrăm la un buget estimativ, defalcat, care o să creeze o transparenţă, o să dea încrederea necesară pentru a se hotărî în şedinţa de Consiliul următoare o parte din buget care este necesară. Nu îmi e teamă, noi nu am ţinut cont decât de lucrurile eligibile, doar acele lucruri s-au decontat.”, a declarat managerul clubului.
    Suma de care mai e nevoie din totalul de 500.000 de lei este de 260.000 lei, ceilalţi bani, 240.000 lei, sunt promişi de către oameni de afaceri care vor să se alăture clubului. „Bugetul minim ca să rezistăm este de 500.000 lei, pe care sperăm ca jumătate să ni-l aloce Primăria, ceilalţi bani trebuie să-i găsim în alte părţi. Dacă nu obţinem bani de la Consiliul Local, acestei echipe o să-i fie foarte greu să reziste.”, a declarat Sendy Popovici.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!