11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Alexandra Ioana Luca, triplă Campioană Naţională la BOX

Probabil, am fost obişnuiţi să catalogăm box-ul ca un sport dedicat bărbaţilor, un sport periculos între doi adversari, care luptă cu pumnii. Se pare că nu e cazul Alexandrei Ioana Luca, musceleanca noastră, care a ales să practice acest sport încă de la o vârstă fragedă, de 6 ani. Locuieşte în Câmpulung, are 18 ani şi studiază la Liceul cu Program Sportiv din localitate.
    „M-am apucat de acest sport, anume box, în urmă cu şase ani, prin intermediul unei prietene. La început, mama nu a fost de acord cu ceea ce aş vrea să fac, însă, la insistenţele mele şi ale lui tata, a cedat. Astfel, m-a dus, a doua zi, la Clubul Sportiv Muscel.”, ne-a declarat aceasta. Pasiunea ei a început odată cu vizualizarea unor meciuri la televizor. „Întodeauna mi-a plăcut să mă uit la lupte de televizor, fie wrestling, box sau bătăi în cuşcă, de mică mă visam în ring.”, ne-a declarat Alexandra Ioana Luca.
    Pasiunea, combinată cu orele de antrenament, şi sacrificiile depuse au început să fie recompensate. Alexandra Luca a reuşit să obţină mai multe premii la competiţiile sportive la care a participat.

Triplă Campioană Naţională

    Odată cu 2011, încep adevăratele competiţii, unde Alexandra Ioana Luca şi-a început participarea la nivel naţional, astfel că, în acest an, participă la Campionatul Naţional, unde a ieşit vicecampioană a României. Următorii trei ani, respectiv 2012, 2013, 2014, aduc în palmaresul sportivei titlul de Triplă Campioană Naţională. Totodată, în 2012 obţine argint la Cupa României, iar 2013 devine anul când câştigă aurul la Cupa României. Tot în acest an a reprezentat România, alături de lotul naţional, la Campionatele Mondiale, unde s-a clasat pe locul 7.
    „În acest an, am avut Cupa României, unde am obţinut medalia de argint, însă sper şi îmi doresc ca şi anul acesta să devin, pentru a patra oară, campioana României. Voi boxa la Campionatul Naţional, la sfârşitul lunii septembrie a acestui an, campionat ce va avea loc chiar la Câmpulung.”, ne-a declarat Alexandra Ioana Luca.
    Tânăra se antrenează, în general, o singură dată pe zi, o oră şi jumătate, atunci când competiţiile oficiale sunt aproape, trei ore, dacă competiţiile sportive se vor desfăşura pe timp destul de îndelungat. Sportiva consideră că fiecare competiţie este în egală măsură la fel de importantă. Pe lângă acest aspect, cel mai important palmares îl consideră statutul de Triplă Campioană. „Pot spune că cea mai mare realizare a mea este faptul că sunt triplă campioană naţională, dar şi faptul că am făcut parte din lotul naţional la mondiale. Însă pentru aceste rezultate am muncit foarte mult.”, ne-a declarat aceasta.
    Se pare că Alexandra Ioana Luca, momentan, nu se gândeşte ca din pasiunea pe care o are să facă o carieră în acest sport. „Am alte gânduri, mi-aş dori să dau examene la Academia de Poliţie sau în Armată.”, ne-a declarat aceasta.
    Între antrenamente şi competiţii, sportiva îşi găseşte timp şi pentru alte activităţi în timpul liber de care  dispune, preferă să îşi petreacă timpul cu prietenii în vacanţe, iar în perioada şcolii se axează mai mult pe studiu.
    „Acum sunt plecată de două luni din ţară, tatăl meu lucrează în Germania şi am profitat de acest lucru, ca să pot veni la el în vacanţă. Îmi place foarte mult această ţară, datorită oamenilor care o locuiesc, civilizaţia fiind una extraordinară.”, ne-a declarat campioana sportivă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!