1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Valuri de bere pe centură

Ieri, în jurul prânzului, circulaţia rutieră pe şoseaua de centură a Câmpulungului a fost restricţionată după ce mii de sticle cu bere s-au făcut una cu pământul.

    Nefericitul eveniment a avut loc în zona „Păsărica”, unde, de când a fost mutat traficul greu pe această şosea, este locul în care s-a întâmplat cel puţin opt accidente. Conducătorul unui autotren încăcat cu 24 de tone de sticle cu bere „Ciucaş” a pierdut cea mai mare parte din marfă, care a ajuns pe carosabil, într-o curbă uşoară la dreapta. Şoferul firmei de transport luase berea de la fabrica din Braşov şi urma să ajungă cu ea la un depozit din Craiova, numai că, din cauză că nu au fost legate bine, ori, poate, a intrat cu viteză în succesiunea de curbe din zonă, cert este că sticlele au ajuns pe şosea şi s-au spart. Aproape 100 de metri din banda de mers spre Piteşti a fost acoperită de navete goale şi cioburi, iar poliţiştii au restricţionat circulaţia până a fost curăţat drumul. Pentru a se putea desfăşura în condiţii de siguranţă circulaţia maşinilor în zonă, a fost solicitat ajutorul lucrătorilor de la ADP pentru a mătura şi strânge cioburile sticlelor răspândite de şosea. Adepiştii au ajutat şi la trierea sticlelor cu bere care erau intacte sau care erau fără conţinut, dar neciobite, în aşteptarea agentului constatator, marfa fiind asigurată.
Şoferul era în stare de şoc şi mulţumea lui Dumnezeu că, în momentul incidentului, nu au fost pietoni pe trotuarul unde s-a răspândit cea mai mare parte din marfă. Bărbatul nu îşi explica cum s-a întâmplat totul, mai ales că a trecut cu bine Carpaţii din zona Fundata-Rucăr. Iniţial, conducătorul auto nu a vrut să anunţe Poliţia, justificând că marfa este asigurată şi nu au fost victine, dar iniţiativa a luat-o o localnică, martoră şi a altor evenimente nefericite pe porţiunea respectivă de drum. Chiar în ziua de Paşti, femeia s-a trezit cu o maşină în curte, după ce i-a rupt gardul, iar fiul său, care locuieşte vizavi, s-a pomenit cu un autoturism în zidul casei. Doamna a făcut mai multe solicitări la Primărie, la Poliţie, pentru a pune mai multe restricţii în zonă, dar nu a primit niciun răspuns, singura măsură luată a fost trasarea unei linii continue în zonă.
Şoferul neglijent va fi amendat şi, cel mai probabil, va suporta cheltuilele prilejuite de curăţarea carosabilului, verificările la faţa locului fiind făcute de lucrătorii Poliţiei Rutiere Câmpulung.
  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!