1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Volkswagen Golf 7, făcut praf de un TIR

Graba şi neatenţia puteau cauza o tragedie

    Un şofer de camion, neatent, a făcut praf două maşini şi a rănit un om, în timpul unui accident pe care l-a provocat, miercuri, în comuna Mihăeşti. Florin Vintilă, în vârstă de 55 de ani, se afla la volanul unui camion, când a lovit un autoturism pe care l-a proiectat într-un alt autovehicul. Urmare a coliziunii puternice, un băiat în vârstă de 16 ani a fost rănit uşor.
    Accidentul impresionant a avut loc în comuna Mihăeşti, pe DN 73, miercuri după-amiază, la o oră în care traficul era destul de aglomerat. O şoferiţă aflată la volanul unui Volkswagen Golf 7 se îndrepta dinspre Câmpulung spre Piteşti, când, la un moment dat, a oprit pentru a acorda prioritate unui alt autovehicul, aflat în faţa sa, care vira la stânga. Fără să fie atent la manevra şoferiţei, Florin Vintilă, cel care conducea camionul, a izbit în plin, în partea din spate, Volkswagen-ul. Impactul a fost atât de puternic, încât maşina condusă de aceasta a fost proiectată pe contrasens şi a izbit o Dacia Logan, condusă regulamentar de Marius Cenţiu, angajat la Biroul Judeţean de Administrare a Bazei de Date privind Evidenţa Persoanei Argeş.

În urma ciocnirii celor două autoturisme, a fost rănit un adolescent de 16 ani, aflat în Dacia Logan. Băiatul a fost dus la spital, pentru a-i fi acordate îngrijirile necesare. La prima vedere, adolescentul părea să nu aibă leziuni grave. Şoferul vinovat de evenimentul rutier este acum acuzat de vătămare corporală din culpă. În plus, el va trebui să suporte cheltuielile de reparare a celor două maşini serios avariate. Şoferiţa era destul de îngrijorată, susţinând că maşina sa era nouă şi a fost cea mai avariată. „Aveam o maşină în faţă care a semnalizat că vrea să facă stânga. Am frânat şi am văzut că cel cu TIR-ul vine tare. Atunci, am pus şi avariile, să vadă că am încetinit. Nu a mai putut să oprească şi a intrat în mine. M-a aruncat pe contrasens, în Loganul acesta. Eu am nevoie de maşină, pentru că cu ea mă deplasez în fiecare zi, trebuie să ajung la serviciu.”, ne-a declarat şoferiţa din Golf 7. Florin Vintilă, şoferul TIR-ului, nu ştia ce s-a întâmplat, cum a ajuns aşa de aproape de maşina din faţa sa. „Nici eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Veneam de la deal, de la Câmpulung, dintr-odată, s-a oprit coloana şi am frânat. M-am dus pe frână şi nu am mai putut să opresc maşina. Am lovit-o pe doamna şi s-a dus în stânga. Atunci a lovit Loganul.”, ne-a declarat şoferul de pe TIR.

Oamenii legii au deschis un dosar de cercetare penală, iar expertiza tehnică va scoate la iveală dacă a fost vorba despre o defecţiune la sistemul de frânare sau a fost vorba despre o neatenţie a şoferului de pe autocamion.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!