4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Fără 2 milioane de euro, Ţâroiu nu poate rezolva mirosul de dejecţii de la Apa Sărată

Disconfortul – deşi e puţin spus „disconfort” – cauzat de mirosul îngrozitor de rahat, pe româneşte, emanat pe o distanţă de kilometri de Staţia de Epurare a Câmpulungului, nu va fi rezolvat prea curând. A spus-o viceprimarul Liviu Ţâroiu, cu toate că populaţia din zonă, care trăieşte sub teroarea duhorii ce îi face viaţa un calvar, intuia că nu se poate, fiindcă nu sunt bani. Nu este o noutate că la Câmpulung n-au fost niciodată bani pentru lucrări importante, dar s-au găsit când a fost vorba de distracţii, spectacole şi artificii. Dacă şi cei de la Apa Sărată au votat pentru circ la conducerea Primăriei, de circ au parte. Circ cu iz de fecale, în care, metaforic vorbind, se cufundă, încet, dar sigur, întreg Câmpulungul. Numai că cei de la Apa Sărată probează senzaţia care le întoarce stomacul pe dos înaintea „consătenilor” urbani, graţie acestei anexe a Edilului, modernizată într-o manieră curioasă. Vorba unui cetăţean, care a participat la o şedinţă a PSD-ului: miroase mai mult şi mai tare decât înainte de a se face modernizarea. 
Ce reclamă oamenii nu este un moft, este o situaţie cât se poate de gravă. Şi se simte al naibii de tare, mai cu seamă în aceste zile în care aerul se încinge progresiv, până la canicula anunţată pentru sfârşitul săptămânii. Ca o consolare amară pentru vecinii Staţiei de Epurare, îi informăm că pute a de toate şi pe centru. Dacă nu pute, nu e sărbătoare. „S-a bătut destul de multă monedă pe această temă şi cred că ar fi păcat să nu se facă demersuri în acest sens. S-au făcut nişte îmbunătăţiri, prin care, practic, nu s-a rezolvat mare lucru.”, i s-a plâns viceprimarului Liviu Ţâroiu locuitorul venit la şedinţa de partid cu o problemă punctuală, care ar putea avea legătură cu viitorul PSD la conducerea Primăriei. Păi, dacă nu rezolvi ce-i doare pe oameni, oamenii de ce să te voteze?! 
În caz că era cineva care spera ca Primăria să corecteze ce nu funcţionează la Epurare, le spunem direct că nu se va rezolva nimic. Aşadar, lumea ar face bine să se obişnuiască, deoarece: „Suntem la jumătatea proiectului de modernizare a Staţiei de Epurare. Ca să vă spun sincer, ne mai trebuie circa 2 milioane de euro ca să ajungem la final şi să nu mai avem acest disconfort. Între timp, până la a avea aceşti bani, încercăm să găsim o soluţie ca acest compost care rezultă din Staţia de Epurare să-l putem duce în altă zonă, în care nu afectează cetăţenii, şi să ţinem mirosul departe de locuinţe. Mai mult de atât nu pot să vă spun, aşteptăm noul exerciţiu financiar 2014-2020, să vedem dacă găsim un ghid şi o axă, care să ne poată ajuta să accesăm nişte fonduri şi să finalizăm această lucrare. Dacă eu voi mai fi pe aici.”, a precizat, de curând, viceprimarul-primar Liviu Ţâroiu. Printre locuitori s-a răspândit zvonul potrivit căruia terenul s-a şi găsit, undeva, peste drum de Cimitirul Apa Sărată, în afara zonei locuite. Altfel spus, în caz că intrarea în Câmpulung nu se făcea cu inima strânsă din pricina atmosferei funebre create de locurile de veci, al doilea organ făcut ghem va fi stomacul, al cărui conţinut va fi adus la suprafaţă de mirosul „compostului” cu care ne vom întâmpina turiştii. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!