11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Deputatul Gheorghe Marin, preşedintele PSD Câmpulung: „Când intraţi în contact cu informaţiile date de anumite surse media, să le filtraţi şi să înţelegeţi că unele sunt pure intoxicări”

Referindu-se la realizările partidului pe care îl conduce la nivel local, Gheorghe Marin puncta, de curând, în cadrul unui eveniment public, cele mai importante măsuri ale guvernării PSD. La data la care lansa declaraţiile pe care le vom prezenta în continuare, se reuşise trecerea prin Camera Deputaţilor, care este for decizional, a noului Cod Fiscal, pentru anul 2016, şi a Codului de Procedură Fiscală. Cele două legi modifică politica fiscală pentru perioada următoare. „Guvernul a vrut să repare toate nedreptăţile pe care le-a făcut Guvernul Boc, care, în primul rând, a mărit TVA de la 19 la 24%. Noi revenim la ceea ce a fost înainte şi anume, de la 1 ianuarie, TVA va reveni la 19%. Este o acţiune pe care Guvernul şi-a asumat-o şi eu consider că este bine că şi-o duce la îndeplinire, pentru că o scădere de la 24 la 19% va însemna, cel puţin, aşa spunea Ministerul de Finanţe, o sumă importantă de bani care va rămâne la nivelul populaţiei, şi anume 12 miliarde de lei. Nu se mai duce la stat şi rămâne la nivelul populaţiei, prin micşorarea TVA, care va merge în consum şi zic eu că va contribui la bunăstarea populaţiei.”, preciza deputatul Gheorghe Marin. 
Altă acţiune importantă consemnată recent pe agenda de lucru a Camerei Deputaţilor a constituit-o Legea voucherelor de vacanţă. Ceea ce este mai important în cazul acestei legi, spunea parlamentarul muscelean, îl reprezintă faptul că angajatorul poate să-şi deducă aceste vouchere de vacanţă din impozit, care au un regim asemănător tichetelor pentru alimente. Acesta s-a referit şi la Legea economiei sociale, o lege care lipsea din portofoliul de acte normative al României. „Se referă la domeniile sociale în care vor fi angajaţi oamenii şi persoanele cu greutăţi, cu handicap, şi care vor putea beneficia de anumite avantaje şi chiar de locuri de muncă. Este o lege aşteptată, care va veni să completeze legislaţia românească.”, a adăugat acesta.  
În timpul guvernării PSD a fost promovată şi Legea insolvenţei persoanelor fizice. Motivaţia acestei decizii: persoanele fizice care au datorii la bănci să nu mai poată fi executate silit imediat de către creditori, ci să intre într-un sistem de asigurare a lor, astfel încât să li se dea o şansă să se redreseze înainte de a se trece la aplicarea unor măsuri drastice de recuperare a debitelor. „Sunt soluţii pe care noi le-am găsit, pentru ca în România să se trăiască, totuşi, mai bine. Pentru că le-am avut prinse în programul de guvernare, noi am ţinut ca ele să fie îndeplinite. O parte dintre ele, care n-au fost prinse, au rezultat dintr-o necesitate: de exemplu, Legea insolvenţei persoanelor am făcut-o, pentru că trebuia să venim în întâmpinarea celor aflaţi în risc de executare silită.”, a justificat deputatul Marin necesitarea adoptării unor reglementări pe care social-democraţii nu şi se propuseseră în momentul în care au preluat sarcina guvernării.    
„Din punct de vedere economic, ceea ce se întâmplă la ora actuală, măsurile pe care le-am luat nu vor produce efecte imediate. Vreau să transmiteţi membrilor noştri – le-a cerut deputatul Gheorghe Marin colegilor prezenţi la cel mai recent eveniment politic al organizaţiei, la nivel local – că această guvernare, indiferent ce spun anumite posturi de televiziune, a ţinut să-şi ducă la îndeplinire toate obligaţiile pe care şi le-a asumat în campania electorală. Noi vom putea să ieşim în campanie şi să spunem că am promis anumite lucruri şi ne-am ţinut de cuvânt. Ţin neapărat ca dumneavoastră, atunci când intraţi în contact cu informaţiile pe care vi le dau anumite surse media, să le filtraţi şi să încercaţi să înţelegeţi că unele sunt pure intoxicări.” 
Deputatul Gheorghe Marin, membru al Comisiei pentru Politici Industriale, a participat la adoptarea foarte multor legi. Una dintre ele, amintite în treacăt, este legea privind utilităţile publice. Toate măsurile prezentate de acesta vor avea efecte pe care populaţia le va simţi în perioada următoare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!