6.5 C
Campulung Muscel
18/04/2024

Asistenţii medicali din Muscel s-au întâlnit la un seminar despre cancer

Sâmbătă, în Sala Mare a Primăriei a avut loc o întâlnire a asistenţilor medicali din întreaga zonă Muscel, pentru a participa la un curs de formare profesională organizat de către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Argeş. Din cei aproximativ 600 de asistenţi, în sală au participat la această întâlnire aproximativ 200, făcând ca sala să fie arhiplină. Cea care a condus seminarul a fost Elena Banu, un cunoscut asistent medical generalist, actual director de îngrijiri la un spital turcesc cu administrare românească din Bucureşti. A fost un curs care a avut un interes general, benefic, nu numai pentru asistenţii medicali, ci şi pentru oricine ar fi vrut să asiste, pentru că s-a vorbit despre bolile momentului şi despre tratarea lor. Tema seminarului a fost „cancerul”. 
În acelaşi timp, trebuia să se mai ţină un curs la Şcoala Numărul 2, susţinut de medicul Victor Stoica, pe probleme de gastroenterologie. Acest seminar s-a amânat şi, din acest motiv, toţi asistenţii au fost deplasaţi în Sala Mare a Primăriei. „Încercăm să acoperim o zonă cât mai mare şi cât mai repede posibil, pentru ca asistenţii medicali să îşi obţină creditele, pentru ca autorizaţia să fie avizată, dar încercăm să creştem şi profesional. Doctorul Frătoaica a fost pe 13 la Şcoala Numărul 2 şi încercăm să aducem lectori cât mai buni. Este vorba despre interesul profesiei, avizarea autorizaţiei, dar baza este formarea profesională.”, ne-a declarat Vasile Eşanu, consilier judeţean în cadrul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti. Aceste întâlniri se fac anual, pentru ca asistenţii să poată să-şi obţină creditele necesare avizării autorizaţiei de exercitare a profesiei.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!