6.7 C
Campulung Muscel
23/01/2025

Primăria nu s-a deranjat să răspundă la cererile firmei Mădălina de închiriere a Pieţei Vişoi

Directorul general Gabriel Marcu aşteaptă, de doi ani, să fie invitat la o discuţie despre preluarea spaţiului care nu produce niciun leu la buget 
    Declaraţiile lansate public de viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu, în cadrul şedinţei Consiliului Local de la sfârşitul lunii aprilie, referitoare la posibilitatea închirierii fostei Pieţe Vişoi, au generat o reacţie din partea lui Gabriel Marcu, managerul societăţii Mădălina, care a rectificat şi a dezvoltat informaţia incomplet transmisă de şeful administraţiei publice. Autorităţile au prezentat trunchiat demersul făcut de companie de a intra într-o relaţie contractuală cu municipalitatea, având ca obiect cei peste 1.000 de metri pătraţi. De ani buni, de când fostul partener al Primăriei, Naomi Vidal 2001, a intrat în colaps financiar, suprafaţa considerabilă a pieţei nu produce niciun leu la bugetul local. Şi nici nu va produce atâta timp cât edilii ţin la un preţ pe care îl găseşti în centrul reşedinţei de judeţ, unde economia duduie. Gabriel Marcu, directorul general al unei firme puternice, cu o cifră de afaceri de 70 de miliarde de lei vechi anual şi peste 40 de salariaţi, şi-a exprimat intenţia de a închiria imobilul Pieţei Vişoi încă din 2013. Impresia pe care a avut-o iniţial, la o primă discuţie – discuţie purtată fugitiv, pe culoar, între alte treburi mai importante ale primarului – a fost de deschidere faţă de propunerea sa. În scurt timp, însă, s-a convins că autorităţile nu se grăbesc să închirieze. Tergiversarea procedurii şi faptul că nu i s-a transmis, în doi ani, măcar un răspuns, din respect pentru faptul că este unul dintre contributorii importanţi la bugetul local, i-au ridicat, în mod firesc, nişte semne de întrebare. Deţinătoarea unor activităţi în Piteşti, Curtea de Argeş, Mioveni, Domneşti, firma Mădălina este interesată să dezvolte investiţii în Câmpulung, nu să plătească chirii şi să angajeze oameni în afara municipiului, dacă există posibilitatea aici. În afară de magazinul din fostul „Confortul”, societatea are încă trei puncte de lucru pe teritoriul Câmpulungului. Aşadar, ne referim la o companie cu notorietate la nivelul judeţului, ale cărei repetate solicitări,  au fost desconsiderate, din raţiuni curioase, de conducerea Primăriei, neinvitându-l pe directorul general măcar la o întrevedere. În aceste condiţii, lui Gabriel Marcu nu-i rămâne decât să se prezinte la o şedinţă de Consiliu şi să-şi susţină intenţiile în faţa aleşilor şi a comunităţii.

În doi ani, de când face cereri de închiriere, managerul de la Mădălina n-a fost invitat la o întrevedere oficială   
    Reamintim că, la întrunirea ordinară a Legislativului câmpulungean, de acum două săptămâni, consilierul Nicolae Dumitrescu a cerut să fie lămurit pentru cine sunt ţinute spaţiile Primăriei, pentru care există cereri de închiriere. Insinuarea lansată de alesul local, cum că Primăria ţine la păstrare astfel de imobile pentru cineva anume, a fost urmată de replica viceprimarului, axată pe situaţia fostei pieţe agroalimentare Vişoi. Înlocuitorul lui Călin Andrei a anunţat că: „Avem o solicitare de la o firmă din Câmpulung, ca să preia acel spaţiu. Este o solicitare de la o firmă profilată tot pe materiale de construcţii, Mădălina, care vrea să se mute de unde este acum acolo. I-am spus care sunt tarifele aprobate de Consiliul Local şi n-a mai revenit la discuţie. O să-l chem din nou săptămâna viitoare (n.r. săptămâna care s-a încheiat).”
    Ce a omis Liviu Ţâroiu să spună este cât de vechi sunt solicitările din partea firmei Mădălina, care, din vara anului 2013 şi până în această lună, a depus la Registratura Primăriei patru adrese, prin intermediul cărora comunica autorităţilor locale intenţia de a închiria spaţiul comercial respectiv. Niciuna dintre cele patru cereri ale firmei câmpulungene nu a beneficiat de un răspuns scris din partea Primăriei Câmpulung, aşa cum prevede legea. Conducerea Primăriei nu a catadicsit nici măcar să-l invite la o discuţie pe managerul Gabriel Marcu, schimbul de replici pe acest subiect între primar şi omul de afaceri având loc pe fugă, pe hol, nicidecum într-un cadru civilizat, care să denote aprecierea autorităţilor faţă de un întreprinzător local. 
    Nici după ce a lansat în spaţiul public anunţul potrivit căruia directorului general al societăţii Mădălina i se va face invitaţia la un dialog în săptămâna următoare celei în care a avut loc şedinţa de Consiliu, Ţâroiu nu a trecut de la vorbe la fapte. Deşi acuzat subtil că nu ţine fără interes nevalorificate imobilele Primăriei, viceprimarul nu a găsit o oră liberă în agenda săptămânii trecute, pentru o discuţie cu un potenţial colaborator.
    Ce a întreprins societatea Mădălina, de la eliberarea spaţiului de fostul chiriaş şi până săptămâna trecută, când a depus la Primărie o nouă cerere de închiriere, am aflat de la managerul Gabriel Marcu, a cărui perseverenţă de a obţine un răspuns de la deţinătoarea imobilului denotă că intenţiile sale sunt cât se poate de serioase.

 
Chiria cerută pentru Piaţa Vişoi egalează tarifele practicate în centrul Piteştiului
Reprezentantul firmei şi-a comunicat, oficial, dorinţa de a prelua fosta piaţă pe 5 august 2013, dorinţă motivată astfel: „Solicităm acest spaţiu datorită nevoilor societăţii noastre de dezvoltare pe piaţa materialelor pentru finisaje şi instalaţii şi a serviciilor prestate către populaţia din cartierul Vişoi.” În primăvara anului următor, pe 5 mai 2014, Gabriel Marcu şi-a actualizat solicitarea făcută în vara lui 2013, rămasă fără răspuns (ca, de altfel, toate care au urmat), completând-o cu o ofertă de preţ: 10.000 lei/lună cu TVA. Următoarele trei cereri au avut ca destinatar şi Consiliul Local, în calitate de administrator al bunurilor municipiului. Pe 19 ianuarie 2015, managerul Gabriel Marcu a depus încă o adresă la Primărie, prin care îi informa pe aleşi că: „Mădălina SRL este dispusă la finanţarea lucrărilor de reparare şi întreţinere a acestui spaţiu, respectiv refacerea instalaţiei termice, sanitare, electrice, necesare aducerii în stadiul de funcţionare.” Cinci luni mai târziu, a revenit cu aceeaşi cerere, a patra la număr, datată 4 mai 2015, în speranţa că va obţine, după doi ani de insistenţe, un răspuns.
    În prezent, fosta piaţă nu poate fi folosită în condiţiile în care a predat-o Primăriei fostul chiriaş. Cine va intra acolo va fi nevoit să investească în refacerea instalaţiei de încălzire, deoarece predecesorul a plecat cu toate dotările, în asigurarea unei izolări termice corespunzătoare, pentru a reduce cheltuielile pe perioada iernii, în instalaţia electrică, sanitară ş.a.m.d. În plus, pe partea estică, în spatele pieţei, a început amenajarea unor birouri, intervenţie care n-a mai fost finalizată; mai mult decât atât, spaţiul este nesecurizat.       
    La nivelul şi situaţia Câmpulungului, autorităţile noastre percep o chirie de 7 euro pe metrul pătrat. Asta înseamnă că pentru o suprafaţă de 1.100 de metri pătraţi, cât măsoară fosta Piaţă Vişoi, chiriaşul trebuie să achite 7.700 de euro, în afară de restul cheltuielilor ridicate de activitatea respectivă. Un preţ aberant, în condiţiile în care în centrul Piteştiului (în apropierea Cofetăriei „Magnolia”), unde societatea câmpulungeană are o activitate similară, chiria este aproximativ 7 euro. În Piteşti, Mădălina este deţinătoarea unui spaţiu de peste 300 de metri pătraţi şi, în afară de acesta, a deschis un punct de lucru în cadrul Complexului „Slava”, cu o suprafaţă comparabilă, pentru a putea realiza o expunere corespunzătoare a produselor comercializate.
    Gabriel Marcu precizează că n-a avut nicio discuţie pe tema mutării din actualul spaţiu. Directorul SC Mădălina SRL este interesat de zona cartierului Vişoi, un cartier mare, căruia i s-ar preta profilul de activitate al firmei. Pe lângă partea de materiale de finisaje şi instalaţii, Mădălina are şi partea de covoare şi perdele, care necesită spaţiu de prezentare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!