11.2 C
Campulung Muscel
September 26, 2021

Angajatul care le aduce aleşilor cafeaua, trimis să se lupte cu ursarii, la piaţă

Înfrigurarea de a pune mâna pe putere cât mai repede cu putinţă le-a întunecat judecata liberalilor, care, în goana de a arăta votanţilor „fărădelegile” lui Ţâroiu, au depăşit limita decenţei şi a bunului simţ. Cei mai tineri dintre aleşi au trecut la un limbaj inspirat de “fauna” interlopă, cu miştocăreli ieftine ţintindu-l pe adversarul pesedist, care conduce Câmpulungul din postura de viceprimar. De Ghinea s-au plictisit, probabil, de aceea, s-au limitat la a-l împunge în treacăt. În schimb, şi-au vărsat furia mârlănească la adresa Mariei Mocanu, şefa Auditului, care şi-a „permis” să răspundă la întrebările legate de angajaţii Primăriei, în locul actualei directoare a Personalului. Însă cel mai deplasat atac al aleşilor PNL a fost îndreptat  împotriva unui biet salariat, un om bun la toate, care face de toate. Cel mai „frecat” ins din Primărie, folosit la Secretariat, Registratură, Poliţie Locală – Evidenţa Persoanelor, fiind secretară, curier, tipul de la xerox, de la Relaţii cu Publicul ş.a.m.d., a căzut victimă liberalilor aflaţi în plin sezon de vânătoare de „nelegiuiri” cu care să-l zboare pe Ţâroiu din funcţie. Deşi toate „neregulile” urlate acum în faţa camerelor de televiziune au avut girul lui Călin Andrei şi durează de ani buni, mandate chiar, foştii subalterni ai acestuia s-au găsit să facă gargară taman acum, ca să arate lumii că ei sunt fără pată. Are sens să precizăm că liberalii şi-au pus oamenii la cele mai profitabile activităţi, Pieţe, bazinul de înot, că şi-au înghesuit soţii, cunoştinţe şi amici, pe locuri călduţe şi sigure, la Primărie, Edilul, şcoli, etc.?

Omul, care este şi secretară, şi curier, şi cel care realizează sarcinile altora, să fie scos din birou şi pus în patrula de la piaţă
Deşi, în urmă cu patru ani, consilierii locali, în mare, aceiaşi care sunt şi astăzi, au ridicat mâna pentru o organigramă a Poliţiei Locale, care cuprindea mai multe compartimente, printre care unul de Evidenţă a Persoanelor, acum, liberalii rămaşi fără „botniţa” Călin Andrei, s-au găsit să dea mărunt din buze, cum că e inutil respectivul birou. Dar le-au trebuit patru ani ca să ajungă la concluzia că nu se justifică existenţa compartimentului, care este obligatoriu prin lege. Primul care l-a pus la zid pe angajatul de la Evidenţa Persoanelor, de la Poliţia Locală, Adrian Gheorghe Manole, un om de care trag toţi ca să le ţină locul când au probleme, concedii, sarcini cărora nu le mai fac faţă, a fost Iustinian Stănescu. „Cu ce se ocupă nenea ăsta acolo, când există un compartiment specializat informatic pentru Evidenţa Persoanelor?”, a întrebat acesta persiflator.
În timp ce alţii „freacă menta”, pe româneşte, la cafele şi ţigări, chiar în afara Primăriei, în timpul programului, Adrian Manole este printre cei mai sârguincioşi subalterni, lucru pe care îl cunosc inclusiv aleşii. Dar ca să-i impute lui Ţâroiu un posibil act de corupţie, prin menţinerea unui salariat pe un post care nu şi-ar avea rostul, s-au găsit să lovească într-un nevinovat. Prezent la şedinţă, şeful lui Manole, angajatul trimis ca o minge de ping-pong de la un serviciu la altul, Auraş Ghiţă s-a grăbit să-i răspundă: „Conform Legii 155/2010 a Poliţiei Locale…” Credeţi că Stănescu, aflat într-o cruciadă antifraudă în Primăria condusă până acum două luni de şeful lui de la partid, a avut răbdare să asculte? „Întrebarea a fost: cu ce se ocupă?”, a continuat „ancheta” liberalul. şefa Auditului i-a sugerat lui Auraş Ghiţă, pus în încurcătură de tonul vulcanic al justiţiarului Stănescu, pornit să „cureţe” grila Primăriei de angajaţii silitori, nu de “trântori”, să citească din regulament cu ce se ocupă omul de la Evidenţa Persoanelor.
Şeful Poliţiei Locale n-a apucat să se conformeze, fiind întrerupt pentru a doua oară de Stănescu: „Mulţumesc, nu vreau să mai lungesc şedinţa. E clar. Nu ştim cu ce se ocupă. (…) Domnul Auraş, e clar. A fost aprobat acum cinci ani, s-a strecurat, s-a strecurat…” Dacă l-ar fi lăsat să vorbească, Stănescu ar fi aflat că Adrian Manole, ca, de altfel, mai mulţi colegi de-ai săi, a fost preluat din personalul Primăriei şi trecut la Poliţia Locală, fără a deveni poliţist local. Când i s-a permis, totuşi, să spună şi el două vorbe, Auraş Ghiţă a furnizat un răspuns parţial: „Acolo se află doamna Kriszala, care desfăşoară atribuţii în cadrul Compartimentului de Evidenţa Populaţiei, iar domnului Manole Adrian i s-a făcut o dispoziţie să ocupe partea de mediu, care a rămas vacantă prin trecerea în concediu pentru creşterea copilului a angajatei de la Compartimentul de Mediu.” „Mă văd obligat, pentru că n-am primit răspunsul pe care îl aşteptam, să pun o întrebare: oare, dânsul, care stă, probabil, la un birou, n-ar fi fost mai indicat să fie în patrula de la piaţă, de exemplu?”, a fost următoarea întrebare savantă a lui Iustinian Stănescu.
Să traducem ce vrea longevivul consilier: băiatul care le pune la şedinţele de Consiliu în faţă documente suplimentare şi cafeaua să îmbrace uniforma de poliţist şi să se răfuiască cu ciorditorii şi ursarii prin piaţă!

L-au umilit public pe bietul om, de parcă el ar fi înfiinţat compartimentul la care lucrează, nu tot Consiliul Local
Când n-a mai suportat neroziile consilierilor municipali, care se făceau că au uitat că au aprobat ca mai mulţi angajaţi ai Primăriei să treacă la Poliţia Locală, secretarul Nicolae Ghinea le-a explicat ceea ce aceştia au votat în 2011. Structura organizatorică a Poliţiei Locale cuprinde Ordine şi linişte publică, Circulaţie pe drumuri publice, Disciplina în construcţii şi afişaj stradal, Protecţia Mediului, Activitate Comercială şi Evidenţa Persoanelor. Aşadar, prin regulamentul Poliţiei Locale, există un Compartiment de Evidenţa Persoanelor, care colaborează cu Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor. Articolul 30 prevede că „poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul Evidenţei Persoanelor desfăşoară următoarele activităţi:
a) cooperează în vederea verificării datelor cu caracter personal cu autorităţile administraţiei publice locale şi centrale, cu respectarea prevederilor Legii 677 pentru protecţia persoanelor, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare;
b) constată contravenţiile date în competenţă şi aplică sancţiunile potrivit legii; 
c) verifică şi soluţionează sesizările şi reclamaţiile primite din partea cetăţenilor legate de problemele specifice compartimentului.
„În acest compartiment am avut doi oameni, Manole şi Kriszala. Este un compartiment cu o responsabilitate foarte mare. Ei merg la toate sesizările, merg împreună cu ceilalţi, de exemplu, când fac fotografiile la bătrâni acasă, verifică actele de identitate. Este un compartiment obligatoriu, care trebuie să facă această activitate, alături de cei din Evidenţa Populaţiei. N-au fost înfiinţaţi că era Manole, că era Popescu sau că era Georgescu.”, a continuat secretarul.

Vor să-i “mătrăşească” postul celui mai muncitor om din Primărie
Cu precizarea că n-are nimic cu „băiatul ăsta”, Bogdan David a propus desfiinţarea Compartimentului de Evidenţa Persoanelor, care, după el, n-are nicio legătură cu Poliţia Locală, şi mutarea lui Manole la Compartimentul de Disciplină în construcţii şi afişaj stradal, unde postul este vacant, deoarece Maria Mitoi a părăsit Primăria începând cu 1 aprilie. Numai că Adrian Manole nu are studii de specialitate pentru domeniul cu pricina. „Anul trecut, era pe la Registratură. Când mă duceam şi înregistram, era acolo. Hotărâţi-vă, unde a fost până acum?”, s-a răţoit David la Ghinea, care susţinuse că Manole a lucrat tot timpul la Poliţia Locală, la Compartimentul Evidenţa Persoanelor. Într-adevăr, Adrian Manole a făcut mult timp munca de la Registratură, atât când angajata era în concediu de odihnă, cât şi după ieşirea la pensie a acesteia, până când postul a fost ocupat, prin concurs, de soţia colegului de partid al lui Bogdan David, Alex Handoca.
Nemairezistând discuţiilor deplasate despre un om care îndeplineşte şi atribuţiile altora, nu numai pe ale lui, Liviu Ţâroiu a răbufnit: „Atunci când pleacă cineva în concediu, trebuie să se găsească o persoană care să-i ţină locul. Fiindcă n-am rezervă la Registratură, iau de unde simt că am posibilitatea să iau un om, pe care să-l pun, pentru o lună-două, în locul lui. Asta o faceţi toţi, în toate compartimentele pe care le-aţi condus, dar acum găsiţi o chichiţă.”
Pacifistul Dan şipoteanu, care insistă de câteva luni pentru împăcare, le-a recomandat colegilor să depăşească momentul în care şi-au arătat cu vârf şi îndesat ridicolul şi necunoaşterea legii. „A fost interpretată greşit problema cu domnul… Mă gândesc că n-are 30 de milioane salariul, ca să afecteze bugetul local.”, a încheiat Dan şipoteanu. Ruşinos!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!