31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Barza de la Schitu Goleşti ignoră ordinul ministrului şi refuză să se mute în noul cuib

În urmă cu o săptămână, Cornel Pârşan se arăta extrem de mulţumit când spunea că a învins barza. A reuşit să obţină un ordin al ministrului pentru relocarea cuibului, dar barza nu s-a lăsat mai prejos şi s-a întors tot la casa acestuia. Cu toate că firma specializată a montat un con, acesteia nu i-a păsat şi, parcă în ciuda bărbatului, s-a aşezat pe acelaşi stâlp.

Au făcut un indicator pentru barză
Cazul relocării berzei de la Schitu Goleşti a ajuns pe toate posturile tv naţionale, iar situaţia hilară, rar întâlnită, a stârnit interesul tuturor. Cornel Pârşan a făcut tot posibilul să mute cuibul berzei, iar, acum, barza face tot posibilul să se mute înapoi. Pasărea a fost văzută, pentru prima dată în 2015, de localnici, marţi, în jurul prânzului. Cum cuibul nu a mai fost de găsit pe stâlpul ştiut de ea, s-a aşezat pe altul din apropiere, încercând parcă să înţeleagă ce s-a întâmplat. După ce a survolat zona, a aterizat tot în locul în care ştia că îşi are casa, tot lângă casa lui Pârşan. În timpul acţiunii de relocare, omul se declara foarte mulţumit de gestul său. Sătenii, în schimb, nu au fost de acord cu el şi au ajuns să îl blesteme. Cu toate că, la numai 600 de metri distanţă, o firmă specializată i-a construit un cuib nou, pasărea nu a agreat zona şi s-a întors tot pe stâlpul unde odată avea casa, lăsând impresia că nu îi pasă de ordinul ministrului. Ca să o ajute, făcând haz de situaţia creată, sătenii i-au desenat şi un indicator, cu ajutorul căruia pasărea este îndrumată spre noul cuib. Pe tăblie stă scris „În atenţia berzei, cuib relocat la 600 m cautăl”, ortografia aparţinând tot sătenilor. Poate că barza nu a găsit noul cuib şi pentru că săgeata indica direcţia greşită.
Pasărea pare că îi face în ciudă lui Cornel Pârşan şi nu vrea să plece de lângă casa lui. Nu ar fi exclus să înceapă să îşi construiască din nou alt cuib, pe acelaşi stâlp. În acest caz, bărbatului nu i-a mai rămas decât să angajeze un vânător şi să împuşte pasărea, din moment ce aceasta ignoră ordinul ministrului.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!