16/03/2025

Dans, cântec şi comedie într-un spectacol de Ziua Femeii, la Casa de Cultură a Sindicatelor Câmpulung

Sâmbătă, 8 martie, Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu” a găzduit spectacolul „Jos pălăria pentru femei”, organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. Evenimentul a reunit artişti din mai multe zone ale ţării şi a oferit publicului un program variat, de la dansuri tradiţionale şi muzică populară, până la teatru.

Gazda serii a fost profesorul Puiu Tarbă, care a introdus fiecare moment artistic şi a întreţinut atmosfera. Pe scenă au evoluat ansambluri folclorice cu renume, fiecare aducând în faţa spectatorilor o parte din cultura şi tradiţia românească. Printre acestea s-au numărat Ansamblul „Plaiuri Muscelene”, din Câmpulung, Ansamblul „Flori de Măr”, din Voineşti, Dâmboviţa, „Mlădiţa Şoimarilor” din Prahova şi „Floare de Colţ” din Rucăr.

Momentul muzical a fost susţinut de mai mulţi interpreţi, fiecare cu un stil propriu. Rodica Voica, Anastasia Onofreiciuc, Bianca Popescu şi Alexia Rădici au adus în faţa publicului o selecţie de melodii reprezentative, interpretate cu emoţie. „Stimaţi prieteni, daţi-mi voie să-mi iau „la revedere” de la dumneavoastră, dar vă garantez că o să vin de fiecare dată în oraşul meu drag, Câmpulung, unde mi-am petrecut mai mult de jumătate din viaţă. Mă înclin cu respect în faţa dumneavoastră şi vă mulţumesc!”, a transmis profesorul Puiu Tarbă.

Finalul spectacolului a adus o schimbare de ton, odată cu debutul Trupei de Teatru „Muscellino”. Tinerii actori au pus în scenă schiţa „Justiţie” de Ion Luca Caragiale, oferind un moment de satiră şi umor care a încheiat seara într-o notă relaxată.

Distribuţie:

  • Leanca Văduca – Alejandra Mîciu
  • Iancu Zugravu – Ştefan Oprea
  • Judele de ocol – David Paraschivescu

„Mă bucur că astăzi asistăm la reluarea unui obicei care, credem noi, va umple din nou sala. Trebuie să mulţumim părinţilor care fac eforturi. Acest spectacol, ca şi multe altele, este privat în totalitate, este un spectacol care nu are nici o finanţare. Merită aplauze şi mulţumiri cei care fac acest lucru. De asemenea, Puiu Tarbă, care şi-a petrecut întreaga viaţă pe scenă, avem o colaborare mai lungă de 45 de ani amândoi şi am umblat pe scenele României, cât şi ale altor ţări, unde am reprezentat Câmpulungul şi ţara cu succes, cu Ansamblul Folcloric „Plaiuri Muscelene”. Este un moment care mie îmi este foarte drag. Întotdeauna am iubit teatrul şi am jucat pe această scenă cu ani în urmă. Am debutat în 1975 pe această scenă, aveam doar 18 ani. Pe atunci, am jucat spectacole de teatru în regia Nicoletei Toia, de la Teatrul Naţional din Iaşi, în regia lui Constantin Dinischiotu de la Teatrul „Alexandru Davila”, etc. Dragostea despre teatru a fost permanentă aici la Câmpulung. Locul pe care funcţionează acum Casa de Cultură a Sindicatelor a fost locul pe care a funcţionat şi primul teatru în limba română şi numele instituţiei, „C.D. Aricescu” a fost dat de întemeietorul acestei activităţi.”, a relatat Sergiu Cicu.

R.A.Ş.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!