26/01/2025

USR-iştilor şi PNL-iştilor le-a fost lene să iasă de sub plapumă, duminică, pentru ceremonialul dedicat românilor ucişi în decembrie ’89

USR-iştii fac dovada unei delăsări nepermise după ce s-au aranjat confortabil în Consiliul Local, câştigând, numai datorită primăriţei Elena Lasconi, 11 locuri şi majoritatea necesară relaxării la vot. Cum 22 decembrie, data comemorării martiriului românilor morţi în timpul Revoluţiei, a picat într-o zi de duminică, politicienii de la USR – puterea politică a Câmpulungului, care conduce municipiul – nu s-a obosit să servească festivitatea de nicio jumătate de oră de la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Flămânda”. Aşa cum se întâmplă şi la şedinţele Consiliului Local, unde îl lasă pe viceprimarul Alin Vlădău să facă singur faţă confruntării cu opoziţia politică, şi la ceremonialul militar şi religios, acesta s-a trezit că este singur. Comoditate, dezinteres, lipsă de respect şi chiar sfidare, asta au arătat oamenii politici ai Câmpulungului, cărora le-a fost lene să iasă de sub plapumă, pentru un eveniment programat la ora 11.00, prin care erau onorate pierderile de vieţi omeneşti. Preţul plătit de 1.166 de români, dintre care 46 de copii, pentru libertatea de care ne bucurăm cu toţii astăzi.

  • Vicele Alin Vlădău, lăsat singur de colegii de partid       

N-are importanţă dacă a fost sau nu revoluţie la Câmpulung. Ceremoniile organizate pe tot cuprinsul ţării onorează memoria tuturor românilor morţi în evenimentele tragice din 22 Decembrie 1989, când s-au înregistrat şi două victime cu obârşie câmpulungeană. Spre deosebire de sărbătoarea de 1 Decembrie, când deţinătorii de carnet de partid se calcă pe bătături ca să fie pozaţi şi filmaţi – mai cu seamă în acest an, când pentru candidatul la prezidenţiale Elena Lasconi a venit puhoi de presă centrală -, de data aceasta, ştiind că nu este public votant, chiulangiii din clasa politică locală au făcut dovada nepăsării faţă de însemnătatea unui eveniment istoric trăit de majoritatea dintre ei.

În momentul în care moderatorul acţiunii, din partea Garnizoanei, a anunţat că a venit rândul partidelor câmpulungene să depună coroane la monumentul ridicat în amintirea a doi tineri câmpulungeni, erou Georgeta Moloiu Gherasim şi erou Costel Constantinescu, şi-au făcut datoria doar PSD şi AUR. PSD a fost reprezentat de şase persoane, iar AUR, de trei.

Viceprimarul Alin Vlădău a reprezentat, aşa cum era firesc, Primăria Câmpulung. Fiind singur, nu dădea bine să depună o coroană şi din partea USR, format din oameni propulsaţi nemeritat de forţa Elenei Lasconi în Consiliul Local, unde mai mult decât simplă figuraţie nu pot face.

USR-iştii n-au fost singurii absenţi dintre reprezentanţii politici din componenţa forului deliberativ al municipiului. Au arătat aceeaşi indiferenţă şi PNL-iştii, dar aceştia sunt la „şi alţii” în administraţia publică locală. Fiind doar doi în Consiliul Local, dintre care unul şovăie dacă mai pierde sau nu vremea intrând în online la şedinţe, ei chiar nu contează. S-a văzut la turele de alegeri din 2024 cât preţ pun câmpulungenii pe valoarea lor locală şi naţională. Mai revoltător este comportamentul celor de la USR, căci în ei au investit câmpulungenii încredere că sunt responsabili să fie oamenii de care are nevoie oraşul. În schimb, tinerii, chipurile, „frumoşi şi liberi” ai prezentului au tratat cu spatele sacrificiul suprem al unor români adevăraţi, care au murit în stradă ca să lâncezească urmaşii lor în pat până la prânz în ziua comemorării lor. Ruşinos!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!