13.7 C
Campulung Muscel
06/10/2024

Elena Lasconi, despre tronsonul ciuruit de la Bughea de Sus: „Consiliul Judeţean ne-a forţat să primim acest „cadou” şi să ne ocupăm noi de el”

Astăzi, 12 septembrie 2024, echipa de reparaţii stradale a ADP Câmpulung şi-a concentrat intervenţiile pe drumul spre Bughea de Sus, care se prezintă într-un hal de neacceptat de către şoferii supuşi unui calvar nesfârşit. Administraţia de la Câmpulung nu a acţionat în sensul „îndulcirii” condiţiei de circulaţie pe un tronson, parte a unui drum judeţean, cu groapă lângă groapă, neavând, practic, ce să ocoleşti, din următorul motiv.

Şi autorităţile, şi cetăţenii au trăit cu convingerea că este de datoria administratorului, Consiliul Judeţean, să pună la punct o şosea care nu face notă discordantă în privinţa aspectului cu multe dintre drumurile judeţene din Muscel. CJ Argeş administrează în Muscel nişte căi de acces de toată ruşinea, care-ţi dau impresia că sunt ale nimănui. Primăriile nu se pot atinge de ele, riscând să fie „ciufulite” de Curtea de Conturi pentru cheltuieli efectuate în „ograda” altei instituţii, iar Consiliul Judeţean pare că le-a abandonat, uitând de responsabilitatea de a asigura şoferilor un carosabil decent.

V-am prezentat de curând starea de uliţă de căruţe a drumului judeţean care asigură legătura între Bughea de Jos şi Godeni, prin satul Malu, care arată ca acum un secol. V-am povestit despre legătura dintre Dragoslavele şi Stoeneşti, prin satele Lunca Gârtii şi Slobozia, unde drumul judeţean este străbătut de cratere. La Mioarele, la fel.

  • Încă un „plocon” din partea Consiliului Judeţean, ca să nu ne mai văităm că nu ne dă nimic

Revenind la lucrarea derulată astăzi pe teritoriul dintre Câmpulung şi Bughea de Sus, aceasta a avut la bază o adresă a Consiliului Judeţean Argeş, care le-a transmis autorităţilor locale că tronsonul cuprins între fostul Combinat de Fire şi Fibre Sintetice, de la margine, unde există cele două indicatoare cu Câmpulung şi Bughea de Sus, până la troiţă, aparţine municipiului. Prin urmare, potrivit celor de la CJ Argeş, este de datoria municipalităţii să-l întreţină. Astfel, ADP a purces la treabă. Primăriţa Elena Lasconi, însoţită de directorul ADP Câmpulung, Bogdan Pătru, s-a deplasat în zonă, unde a inspectat starea drumului şi stadiul operaţiunilor care, fireşte, au îngreunat traficul pe o şosea de legătură între Câmpulung şi comunele învecinate. Copiii de la ţară învaţă la şcolile câmpulungene şi este explicabilă circulaţia infernală pe o arteră în lucru. Greu şi pentru muncitori, obligaţi să-şi facă treaba, greu şi pentru conducătorii auto să se strecoare printre utilaje şi porţiuni frezate.

„Am primit o adresă de la Consiliul Judeţean, prin care ni s-a adus la cunoştinţă că această porţiune de drum judeţean aparţine Câmpulungului. Ni s-au dat ca reper troiţa şi limita cu UAT Bughea de Sus. Acolo ar fi limita cu UAT Bughea. Fiind foarte deteriorat, ne-am apucat să facem reparaţii locale, în prima fază.”, a precizat Bogdan Pătru, şeful ADP Câmpulung. „Drumul trebuie reabilitat.”, a continuat primăriţa Elena Lasconi. „Văd că au cedat şi reparaţiile după ce s-a introdus o magistrală de apă sau canalizare. Deja sunt „burduşiri”. Trebuie să vedem care este garanţia lucrării, ca să ştim dacă le facem noi sau cine trebuie să le facă, pentru a nu ne suprapune cu lucrările altora.”, a mai afirmat directorul Bogdan Pătru.

„Consiliul Judeţean ne-a dat străzile şi podul, pentru că n-a fost în stare să facă nimic în 35 de ani, nici măcar plombe. Practic, ne-au forţat să primim acest „cadou” şi să ne ocupăm noi de el. O să ne ocupăm. Trebuie să facem aceste petice, pentru că a fost foarte deteriorat, dar trebuie să să întocmim şi nişte documente, ca să-l reabilităm.”, a încheiat primăriţa Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!