23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Promoţiile de învăţători şi educatoare din 1974 s-au revăzut la Colegiul „Carol I” pentru a celebra 50 de ani de la absolvire

Vineri, 14 iunie 2024, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” a găzduit revederea de 50 de ani a promoţiilor de învăţători şi educatoare din 1974. Evenimentul a reunit foşti colegi şi profesori, marcând un moment special de rememorare a anilor de şcoală şi de celebrare a carierelor dedicate educaţiei. Preţ de câteva ceasuri, aceştia au depănat amintiri din timpul anilor de şcoală, au vizualizat istoria Colegiului „Carol I” şi au vizitat câteva clase pentru a-şi aminti de perioada când erau elevi sau profesori. 

Evenimentul a început cu întâlnirea participanţilor, un prilej de a se revedea după mulţi ani şi de a depăna amintiri. Momentul a fost emoţionant, foştii colegi şi profesori îmbrăţişându-se şi împărtăşindu-şi poveştile de viaţă. După întâlnire a avut loc şi o slujbă religioasă, urmată de depunere de jerbe, fiind moment dedicat celor care nu mai sunt printre noi.

Întâlnirea a continuat în amfiteatrul colegiului, unde participanţii au asistat la prezentarea istoriei Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”, precum şi a realizărilor celor care au trecut pragul instituţiei de învăţământ de-a lungul timpului. Fostul director şi profesor Eugeniu Bercu a acompaniat la pian melodia „Gaudeamus Igitur”, cântată împreună cu toţi cei prezenţi în sală.

Participanţii s-au întâlnit, apoi, pe clase, având ocazia să petreacă împreună cu colegii de clasă şi să își aducă aminte de vechile legături. A fost un moment dedicat rememorării anilor de şcoală, în care foştii elevi au împărtăşit poveşti din trecut.

Evenimentul s-a terminat cu o vizită a şcolii şi a muzeului, unde promoţiile de învăţători şi educatoare au avut ocazia să vadă cum s-a schimbat şcoala de-a lungul anilor şi să redescopere locurile dragi. Vizita muzeului a fost o incursiune în istoria instituţiei de învăţământ, oferindu-le acestora o perspectivă asupra istoriei colegiului.

R.A.Ș.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!