20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Ce înseamnă readucerea bulevardului la stadiul iniţial de proiect, cum doreşte candidatul PNL la funcţia de primar

Pentru că acum, în prag de alegeri, toți bat moneda pe subiectul bulevard, care li se pare de interes electoral, considerăm că este de datoria noastră să relatăm și în scris, pentru publicul larg, anumite detalii legate de proiectul bulevardului, având în vedere că unul dintre candidații la funcția de primar, mai exact cel din partea PNL, a confirmat săptămâna trecută în două emisiuni locale televizate că, în contextul în care preia funcția de primar, va face toate demersurile ca bulevardul să fie deblocat și redat cetățenilor în cel mult trei luni, (repetăm TREI LUNI), dar mai ales că va readuce bulevardul la standardele proiectului inițial (adică proiectul conceput de Țâroiu).

Probabil, dânsul nu prea are idee ce presupune, de fapt, proiectul inițial, afirmând acestea. Așadar, ne simțim datori moral să informăm comunitatea că dacă cineva, oricine, ar face acest lucru, este foarte probabil ca bulevardul, așa cum se prezintă acesta acum, să fie din nou decopertat cu buldozere și excavatoare și urmat de o perioadă nedeterminată de șantier, deoarece:

-Proiectul inițial era, înainte de toate, de suprafață, ceea ce înseamnă că toate lucrările care s-au executat în subteran trebuie îndepărtate.

-Reamintim că toată canalizarea de sub bulevard a fost reînnoită la standarde actuale și că toate clădirile din zonă au fost racordate la aceasta, ceea ce înseamnă că nu vor mai exista probleme în această zonă și, implicit, nu vor mai exista săpături aleatorii pentru remedierea diverselor avarii la tuburi vechi, ruginite și coapte, aducând disconfort și mai ales stricând suprafața proaspăt refăcută.

-De asemenea, toată instalația de cablaje, care s-a introdus tot în subteran și în care au fost mutate absolut toate cablurile aeriene (curent electric, internet, cablu tv, telefon, etc.), făcând stâlpii inestetici să dispară odată cu colacii de cabluri, ar trebui, conform proiectului inițial, să fie readusă pe deasupra cu stâlpi și cu tot tacâmul binecunoscut de toți, pentru că nici aceasta nu exista în proiectul inițial.

-Piatra cubică montată pe ambele sensuri de mers și care este, evident, singura ce se încadrează în ideea de centru vechi și bulevard istoric ar trebui înlocuită cu bitumul de duzină, aflat în proiectul inițial, material care se încinge/înmoaie vara și miroase a păcură și smoală și, bineînțeles… e negru.

-Nu uităm nici de bolarzii retractabili de la extremitățile bulevardului, care trebuie îndepărtați, pentru că, de asemenea, nici aceștia nu erau în proiectul inițial.

Eventual, în urma îndepărtării bolarzilor, vom putea reveni la clasicele garduri/grătare de Jandarmerie, care sunt folosite cu ocazia oricărui eveniment care impune închiderea bulevardului.

-Proiectul inițial mai avea și garduri metalice montate pe ambele laturi ale pastilei centrale, aspect care nu ar fi oferit nici pe departe imaginea actuală de ansamblu, de open-space primitor, ci ar fi arătat precum un culoar îngrădit pentru bovinele de la C.A.P., plus bineînțeles și alte detalii oarecum mai mărunte, inestetice și mediocre ce ar trebui readuse.

Așadar, în urma relatării acestor aspecte, oamenii trebuie să vizualizeze şi să înțeleagă ce însemna proiectul inițial la care unii doresc să revină pentru a “respecta legea”, zic ei, și, luând în calcul toate aceste modificări/reveniri la stadiul inițial de proiect, să estimeze alți ani de șantier și blocaje nepermise făcute pe banii și pe anii noștri ai tuturor, pentru a beneficia într-un final necunoscut, de un produs finit cu mult mai mediocru decât cel actual care, aparent, nu respectă legea, după spusele acestora, deși vedem că este net superior. Atașăm cu această ocazie și o poză exemplificativă cu unele dintre intervențiile de sub bulevard.

Cu toții suntem datori să discernem singuri și să luăm decizii raționale.

CMF 21240009

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!