11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Firma lui Ion Cotescu, And Secom Intexim, concurează pentru contractele de reabilitare energetică a Primăriei şi Şcolii Albeştii de Muscel

Până pe 12 aprilie 2024, termenul limită de înscriere acordat de organizatorii celor două licitaţii privind reabilitarea energetică a principalelor instituţii publice din comuna Albeştii de Muscel, s-au arătat interesate şase firme pentru Primărie şi două pentru Şcoala Gimnazială. Doi constructori, unul din Piteşti, altul din Câmpulung, concurează pentru ambele lucrări. Executantul câmpulungean, aşa cum se precizează în titlul articolului, este firma omului de afaceri Ion Cotescu, And Secom Intexim SRL, care, până la vară, are de finalizat renovarea Şcolii Grădişte din Câmpulung. And Secom Intexim SRL a obţinut, la Albeştii de Muscel, şi contractul de reabilitare a Căminului Cultural Cândeşti.

  • Firmele concurente la cele două licitaţii

După cum am relatat de curând, pe 25 martie 2024 au demarat două licitaţii organizate de Primăria Albeştii de Muscel, aflată în căutarea executanţilor care vor pune în operă două lucrări finanţate prin P.N.R.R. Administraţia publică a comunei îşi pune la punct, cu bani europeni, cele mai importante clădiri, Primăria şi Şcoala Gimnazială, pentru care se doreşte asigurarea unui confort termic ridicat. Condiţia care îi va departaja pe constructorii interesaţi de cele două contracte este preţul cel mai mic.

Au depus oferte până la data limită de înscriere, pentru clădirea Primăriei Albeştii de Muscel: David General Global SRL (reprezentant Marian Georgescu), din Piteşti; Viosil Instalconstruct SRL (reprezentant Teodor Nicolae), din Bucureşti; Davartem Construct Team SRL (reprezentant Constantin Cornel Pandelică), din Merişani; And Secom Intexim SRL (reprezentant Ion Cotescu), din Câmpulung; Gabriela Fin Design SRL (reprezentant Andreea Ţîru), din Câmpulung, având ca subcontractant firma Pet Electric Global SP (reprezentant Adrian Pancu), din Câmpulung; D&G Two Partners SRL (reprezentant George Dumitrache), din Piteşti.

Pentru clădirea Şcolii Gimnaziale Albeştii de Muscel şi-au manifestat interesul: D&G Two Partners SRL (reprezentant George Dumitrache) şi And Secom Intexim SRL (reprezentant Ion Cotescu), din Câmpulung.

  • Reabilitarea termică a Primăriei costă aproximativ 530.000 lei, iar a Şcolii, 2,5 milioane lei   

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a constituit o oportunitate de finanţare fructificată şi la Albeştii de Muscel, unde se pregătesc să intre în şantier, în acest an, atât sediul Primăriei, cât şi cel al Şcolii Gimnaziale. Lucrările, după cum am arătat în relatări similare, nu se limitează la reabilitarea exterioară a clădirilor, ci vor fi înlocuite tâmplăria, corpurile de iluminat, instalaţiile electrice şi sanitare, va fi pus la punct acoperişul şi se vor monta panouri fotovoltaice. Aşadar, este vorba despre o investiţie complexă menită să reducă pierderile de căldură şi să menţină facturile la încălzire şi apă caldă la un nivel suportabil pentru instituţiile publice.

Obiectivul proiectelor care urmează a fi implementate la Albeştii de Muscel este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătăţirea furnizării de servicii publice la nivel local. Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic, elaborat în faza de proiectare, şi certificatele de performanţă energetică realizate la finalizarea investiţiei.

Prin cele două investiţii se urmăreşte creşterea gradului de confort termic, reducerea consumurilor energetice, reducerea costurilor de întreţinere pentru: încălzire, alimentare cu apă caldă de consum, iluminat, ventilare, climatizare şi, în consecinţă, reducerea emisiilor poluante în vederea diminuării efectului de seră.

Lucrările propuse constau în izolarea termică a pereţilor exteriori cu polistiren expandat cu grosimea de 15 cm, sporirea rezistenţei tehnice a planşeului peste ultimul nivel, izolarea plăcii de cotă 0, izolarea conductelor pentru diminuarea pierderilor, precum şi înlocuirea robinetelor clasice ale corpurilor de încălzire cu robinete cu cap termostat pentru asigurarea unui reglaj termic calitativ, înlocuirea lămpilor de iluminat cu lămpi având consum mai redus, sistem fotovoltaic On Grid.

Reabilitarea energetică a clădirii Primăriei Albeştii de Muscel – o clădire construită în anul 1968 – are o valoare estimată la 522.987,80 lei. În cazul investiţiei de reabilitare energetică a Şcolii Gimnaziale nr.1 Albeştii de Muscel, valoarea estimată a achiziţiei, 2.489.328,59 lei. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!