11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Tânărul din Rucăr, Alexandru Ciobotea, medaliat din nou cu aur la Olimpiada Naţională de Matematică

Olimpiada Naţională de Matematică, organizată de Societatea de Ştiinţe Matematice din România, între 2 şi 7 aprilie 2024, s-a încheiat duminică, 7 aprilie, cu ceremonia de premiere a olimpicilor şi plecarea acestora către case. Evenimentul a avut loc la Târgu Mureş şi a reunit aproximativ 380 de participanţi de liceu din întreaga ţară, printre care s-a evidenţiat şi Alexandru Ciobotea, din Rucăr, aflat acum în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti. Pentru participanţii claselor a IX-a, Societatea de Ştiinţe Matematice din România a acordat 10 medalii de aur, 25 de medalii de argint şi 22 de medalii de bronz, iar Alexandru Ciobotea s-a aflat printre cei medaliaţi cu aur.

  • În 2023, pentru performanţa lui, Alexandru Ciobotea a fost recompensat de două ori

Pentru tânărul rucărean, aceasta nu este prima medalie de aur obţinută la o astfel de competiţie. Anul precedent, la Olimpiada Naţională de Matematică de la Braşov, a obţinut aceeaşi distincţie, fiind supranumit „Legenda Rucărului”. La acea vreme, era elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Nae A. Ghica”, unde a fost pregătit de profesoara de Matematică Cristina Vlădescu.

Recunoaşterea performanţei lui Alexandru Ciobotea a fost dublă anul trecut. În primul rând, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Rucăr, la care a participat, s-a votat suma de 5.000 de lei ca răsplată pentru performanţa extraordinară a celui care, cu rezultatul său, a făcut să se audă de Rucăr în toată ţara. Apoi, tot pentru acelaşi rezultat, anul trecut, tânărul a fost recompensat în cadrul festivităţii de premiere organizată de Fundaţia “Acasă în Muscel”. Pe lângă premiile individuale şi cele pentru implicarea în comunitate, festivitatea de premiere a inclus şi două premii speciale. Premiul de excelenţă, în valoare de 5.000 lei, a fost acordat elevului Alexandru Ciobotea pentru rezultatul excepţional obţinut la Olimpiada Naţională de Matematică, de la Braşov.

De asemenea, în anul 2023, Alexandru Ciobotea a mai participat şi la Concursul Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, unde au concurat aproape 80 de copii din toată ţara din clasele a IV-a – XI-a. Tabăra de Matematică, desfăşurată la Câmpulung, în perioada 21-25 august 2023, a reunit cei mai buni matematicieni de şcoală generală şi liceu. La acest concurs, Alexandru Ciobotea a obţinut premiul al III-lea, la clasa a VIII-a.
După absolvirea şcolii generale, Alexandru Ciobotea a ales să-şi continue studiile la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, demonstrând că pasiunea acestuia pentru matematică este continuă, prin participarea sa la diverse competiţii şi olimpiade, la care şi reuşeşte să obţină rezultate excelente.

R.A. ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!