3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Până pe 9 martie, Mariana Bidian oferă câmpulungenilor o parte din mireasma lavandei

Mariana Bidian, producător de ulei și apă din lavandă, a sosit la târgul de mărțișoare din Câmpulung, aducând cu ea povestea unei pasiuni transformate într-o afacere de succes. Originară din Câmpulung și crescută în mijlocul aromelor și culorilor lavandei, aceasta deține o plantație la Țițești, în satul Valea Stânii, moștenită de la părinți.

Înființată în 2018, plantația de lavandă a devenit un loc de referință pentru iubitorii de natură și produse naturale. Despre începuturile acestei afaceri, Mariana Bidian își amintește cu drag: „A fost mai întâi o pasiune, nu ne-am gândit la o afacere. Ușor-ușor, am observat că mulți vizitatori au fost atrași de cultura noastră, iar acum se anunță chiar și mai mulți.”

Chiar și după succesul înregistrat, aceasta păstrează spiritul inițial al pasiunii, oferindu-le vizitatorilor amintiri încărcate de mirosuri și culori, cu intrarea gratuită în memoria părinților săi, pe plantația de lavandă. Cu toate acestea, produsele obținute din lavandă, precum uleiul și apa, sunt disponibile pentru comercializare. „Noi lucrăm încontinuu, de când se desprimăvă-rează,” explică Mariana Bidian, subliniind munca necesară pentru a menține plantația într-o producție maximă. Plantația este acum în al șaselea an de existență, oferind materii prime pentru producția de ulei și apă, care reprezintă produsele de bază din lavandă. Uleiul și apa sunt procesate la Călărași, iar apoi sunt ambalate cu grijă și scoase la vânzare. „Mai este și lavanda uscată, pe care o folosim pentru aranjamente. Planta are scop medicinal, cosmetic, estetic, iar din ulei și din apă se pot face săpunuri și creme. Noi, deocamdată, nu facem, avem numai atestat de producător. Comercializăm în târguri, când avem timp, pentru că noi, în general, nu avem timp.,” susţine Mariana Bidian, subliniind prioritatea acordată procesului de producție și calității produselor.

Numele firmei, „Lavanda Ruxandra”, provine de la nepoata doamnei, care și-a lăsat amprenta încă de la începuturile aventurii în cultura lavandei. „Micuța se juca pe câmpul respectiv, încă de la primul fir de lavandă plantat.”, a explicat Mariana Bidian.

Până pe 9 martie 2024, Mariana Bidian va continua să împărtășească povestea sa și farmecul lavandei la târgul de mărțișoare din Câmpulung.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!