5.6 C
Campulung Muscel
26/01/2025

CNDG alături de școlile partenere în proiectul Erasmus+RMWGR în Provence

Proiectul Erasmus+ 2022-1-RO01-KA220-SCH-000089992 a ajuns la cea de-a patra mobilitate, derulată în Franța, la Lycée Pierre Gilles de Gennes, Digne les Bains. Echipa formată din coordonatorul proiectului, profesor Ludmila Buțoiu, împreună cu alte trei cadre didactice ale Colegiului Național Dinicu Golescu, prof. Elena David,  Mihaela Stanciu și  Adina Ivan, precum și cinci elevi ( Teodora Bolobose, Teodora Bragă, Costinel Predoiu, Alexandru Străjeru și Cristian Duroi) a desfășurat activități pe tema beneficiilor reciclării hârtiei.

Cea de-a patra mobilitate din cadrul proiectului ” Recycling Makes the World Go Round” a cuprins activități de studiu, cercetare și activități artistice, toate urmărind implicarea activă a elevilor atât în acţiunea de reciclare, cât și în sensibilizarea oamenilor pe tema reciclării și a selectării gunoiului.
Astfel, elevii au creat un poster cu tema ‘ Spunem NU gunoiului’ , au plantat un copac dintr-o specie mediteraneană , pentru a susține mediul înconjurător, au avut ateliere de lucru pe tema reciclării, au desfășurat activități în Parcul Natural Verdon și au vizitat o companie de producere a compostului și o fabrică de reciclare a hârtiei.
Franța participă activ la colectarea și reciclarea tuturor tipurilor de deșeuri, urmând ca de la data de 1 ianuarie 2024, să fie aplicată legea privind depozitarea deșeurilor menajere în containere amenajate în fiecare localitate.
Liceul Pierre Gilles de Gennes, Digne les Bains , prin elevii și profesorii săi, își aduce contribuția legată de selectarea deșeurilor, prin trierea acestora la cantină ( se separă plasticul și hârtia de deșeuri menajere).
Colegiul Național Dinicu Golescu își propune să implementeze cât mai multe măsuri de selectare și reciclare. Un prim pas este trierea plasticului, metalului și hârtiei, selecția acestora facându-se în cutii de carton amplasate pe coridoarele colegiului.
În cadrul mobilităților efectuate în comun sunt implicate toate cele cinci școli partenere ale acestui proiect: Colegiul Național Dinicu Golescu, Ratsgymnasium, Lycée Pierre Gilles de Gennes, Agrupamento de Escolas de Santo André Barreiro și IES Valle Del Azahar. Diseminarea activităților reflectă gradul de implicare și preocupare a participanților grupului țintă.

Dincolo de miza ecologică, de implicarea în protejarea mediului înconjurător, acest tip de schimburi este benefic pentru construirea Europei de mâine, iar  tinerii noștri, alături de alții ca ei, din Franța, Germania, Spania și Portugalia,  socializează, colaboreză, comunică,  se implică și creează legături care vor dura poate peste ani. Ei vor învăța împreună nu doar lecția protejării și a reciclării, dar și pe cea toleranței, a implicării și a prietenilor fără granițe.
Ultima mobilitate a proiectului RecyclingMakestheWorld GoRound pe tema reciclării și colectării deșeurilor electronice va avea loc în Portugalia la   Agrupamento de Escolas de Santo André Barreiro.

Prof. participant David Elena

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!