1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Şi, totuşi, se face Penny pe locul Autogării. Proprietara terenului şi a clădirii a obţinut din nou certificatul de urbanism pentru construirea supermarketului

În primăvara acestui an, compania care deţine imobilele fostei Autogări Montana a eşuat în demersul de a obţine din nou certificatele de urbanism necesare curăţării terenului de construcţiile existente şi edificării unui supermarket. Aşa cum a intenţionat în 2021, când Primăria Câmpulung i-a emis prima dată cele două acte, care îi permiteau demararea formalităţilor pentru autorizarea demolării şi, ulterior, a construirii magazinului Penny. Pe 3 martie 2023, solicitanta primea „negativ” din partea instituţiei emitente.

Procedura s-a repetat, însă, la sfârşitul verii, când deţinătoarea imobilelor s-a adresat din nou Primăriei în acelaşi scop. De data aceasta, a obţinut documentele solicitate. Pe 23 august 2023, a fost eliberat un prim certificat de urbanism pentru desfiinţarea construcţiilor şi a instalaţiilor aferente existente pe amplasament şi pentru organizarea de şantier. Şi în aceeaşi zi, companiei i s-a emis al doilea certificat de urbanism pentru construirea magazinului „Penny Market”, cu magazin cu produse din carne şi brânzeturi la parter, acces auto, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe faţade şi parcare, totem publicitar, împrejmuire, branşamente la utilităţi, montarea postului Trafo şi organizare de şantier.

Acestea sunt ultimele veşti despre clădirea şi terenul abandonate în mizerie. Aceeaşi mizerie care persistă cu anii, în ciuda deselor reclamaţii în spaţiul public, şi din partea presei, şi din partea cetăţenilor nemulţumiţi de starea teribilă în care a ajuns fosta autogară a oraşului.

  • În 2021, Primăria a emis prima „tură” de acte pentru supermarketul Penny. În 2023, proprietara terenului şi a clădirii le-a solicitat şi le-a obţinut din nou     

Planurile despre care relatăm au fost valabile şi în anul 2021, când compania proprietară a obţinut exact aceleaşi documente solicitate şi în 2023. În toamna anului 2021, cumpărătorul proprietăţii care a servit activităţii autogării, clădirea şi parcarea, plănuia să deschidă al doilea supermarket Penny în Câmpulung. În octombrie 2021, societatea deţinătoare a grupului de magazine Penny obţinea de la Primărie două certificate de urbanism. Primul, pentru desfiinţarea construcţiilor existente şi a instalaţiilor aferente şi organizare de şantier. Al doilea, pentru construirea magazinului Penny Market, care urma să aibă, la parter, magazine cu produse din carne şi brânzeturi. Investiţia cuprindea amenajarea exterioară, accesele auto, reclame pe faţade şi parcare, împrejmuire, branşamente la utilităţi etc. Aceleaşi intenţii punctate în deschiderea articolului.

De ce n-au prins contur aceste planuri care ar fi schimbat imaginea locului, chit că geme oraşul de magazine? La acel moment, bănuiala a fost că tranzacţia a fost anulată, iar imobilul a redevenit proprietatea societăţii în insolvenţă.

Suspiciunea este demontată de cele două încercări din 2023 ale companiei de a primi de la Primăria Câmpulung actele eliberate acum doi ani, care, între timp, şi-au pierdut valabilitatea.

  • Terenul şi clădirea fostei autogări sunt ale firmei Rewe Projektentwicklung Romania SRL, o companie de dezvoltare imobiliară  

Din decembrie 2021, firma Rewe Projektentwicklung Romania SRL este proprietara terenului de peste 5.700 de metri pătraţi. Iar, din decembrie 2022, este şi proprietara clădirilor şi instalaţiilor aflate pe acest teren: autogara, o clădire cu parter şi un etaj, cu o suprafaţă construită la sol de 401 metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de 884 metri pătraţi; peronul pentru călători, cu o suprafaţă de 316 metri pătraţi; două rezervoare subterane; două staţii de pompe – 28 metri pătraţi, respectiv 27 metri pătraţi; birouri – 20 metri pătraţi; un bazin pentru combustibil – 26 metri pătraţi; terasa – 29 metri pătraţi.

Deocamdată, Primăria a emis actele premergătoare autorizării demolării autogării şi a construirii supermarketului Penny, după ce se îndeplinesc condiţiile impuse prin cele două certificate. Anul viitor, nu credem să se schimbe imaginea prezentului, dominată de gunoaie oriunde întorci privirea.

Rewe Projektentwicklung Romania SRL este o companie axată pe dezvoltare (promovare) imobiliară, înfiinţată în anul 2015, cu sediul social în satul Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov. A încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 216 milioane de lei şi zero angajaţi. De fapt, cu zero angajaţi a figurat în permanenţă în decursul existenţei sale. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!