37.4 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Sfânta Cruce de pe vârful Piatra Mare a Caselor va lumina în fiecare noapte

În noaptea de 12 septembrie 2023, pentru a cinsti Sărbătoarea Înălţarea Sfintei Cruci, o echipă formată din oameni dedicaţi: Puiu Militaru, Doru Lixăndroiu, Radu Miloş, Mihai Miloş şi Ţucu Miloş, a făcut un gest inedit pentru comuna Dragoslavele. Pe vârful Piatra Mare a Caselor, din Munţii Leaota, au montat şase panouri solare cu automatizare şi lumini LED, pentru a ilumina Sfânta Cruce plasată pe vârful muntelui.

Ideea de a ilumina Sfânta Cruce a fost a preşedintelui Obştii Moşnenilor Dragoslăveni, Marcel Mogoş, cel care a adus şi o contribuţie acestei lucrări. De asemenea, lucrările pentru amenajarea Crucii, cu acceptul Obştii Moşnenilor Dragoslăveni, au fost realizate de către Fundaţia Voiculescu. Cel care s-a ocupat de coordonarea echipei care a montat panourile solare şi a luminilor LED a fost inginerul Laurenţiu Militaru, specialist în electrotehnică.

Această cruce a fost construită cu aproximativ 10 ani în urmă şi reprezintă un simbol al credinţei. Sistemul de iluminare cu panouri solare este conceput pentru a aprinde Sfânta Cruce la lăsarea serii şi pentru a o menţine aprinsă pe întreg parcursul nopţii. Aceasta va lumina, de acum, în fiecare noapte şi nu numai că oferă un spectacol uimitor, dar are şi o semnificaţie spirituală profundă pentru toţi cei care pot vedea acest simbol din apropiere sau de la distanţă.

Crucea poate fi observată chiar de la Câmpulung, din zona Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” sau, și mai vizibil, de la Staţia PETROM. Montarea acestor panouri solare este un exemplu despre cum tehnologia modernă poate fi folosită pentru a păstra şi promova tradiţiile şi simbolurile spirituale.

R.A.Ș.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!