1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

S-a dat startul etapei a III-a a Concursului Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă

În perioada 26-28 iulie 2023, Câmpulung găzduieşte un eveniment important în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă: Concursul Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, etapa a III-a, faza zonală. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Puică Nicolae” al judeţului Argeş este gazda acestui concurs, în parteneriat cu Asociaţia Sportivă a Luptătorilor cu Focul Argeşeni şi Primăria municipiului Câmpulung, beneficiind de sprijinul companiei HOLCIM România.

  • În Câmpulung, luptătorii cu focul se întrec în probe de intervenţie

La această competiţie iau parte echipaje reprezentative ale Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Argeş, Olt, Giurgiu şi Teleorman. Evenimentul se desfăşoară pe parcursul a două zile, iar participanţii se vor întrece în patru probe care testează abilităţile acestora în situaţii de intervenţie deosebit de solicitante.

Prima zi a concursului include două probe, iar a doua zi urmează alte două probe, finalizându-se cu festivitatea de premiere, unde participanţii vor fi răsplătiţi pentru eforturile şi priceperea acestora. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeş, Ionuţ Tunaru: „suntem la Câmpulung, unde a fost organizat Concursul Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă. Anul acesta am organizat faza zonală, la care s-au întrunit echipaje reprezentative ale Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Argeş, Olt, Giurgiu şi Teleorman. Pe parcursul a două zile, participanţii se vor întrece în patru probe. În prima zi sunt două, iar ulterior, în a doua zi, alte două, urmate de festivitatea de premiere. Nu mai rămâne decât să le urăm mult succes participanţilor şi să sperăm că nu vor avea parte de evenimente nedorite”.

Probele concursului se desfăşoară la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung şi pe Stadionul Municipal Câmpulung. Acestea sunt:

  • Scara fereastră
  • Pista cu obstacole 100 metri
  • Ştafeta 4×100
  • Realizarea dispozitivului de intervenţie motopompă

Robert Adrian ŞTEFAN.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!