18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

ADP a cumpărat patru toalete ecologice cu lavoar. Prea puţine într-un oraş care miroase a urină peste tot

Într-un oraş în care se menţine, din păcate, lipsa unei condiţii de civilizaţie, o achiziţie precum cea realizată ieri, 27 iunie 2023, de către ADP ar trebui să fie un pas înainte. Unul mic, precum bugetul serviciului public, care vrea, dar n-are cu ce. Amplasarea cât mai multor toalete, de preferat unele moderne, care să nu deranjeze olfactiv şi vizual, ar trebui să fie normalitatea într-o localitate în care, de cum dă căldura, îţi „ucide” nările mirosul teribil de urină. Am mai spus-o de nenumărate ori: încercaţi să treceţi pe aleea de lângă Notariatul Zipiş. Miroase îngrozitor! Şi aşa este de ani şi ani! Nimic nu se schimbă. La fel, pe aleea de trecere dintre fosta covrigărie şi Clubul ARO. Aici, scenele potrivite în interiorul unui WC sunt regula zilei. Oricât de limitate ar fi resursele publice – şi sunt, fără îndoială -, este obligatoriu să fie rezolvată această carenţă care persistă de prea mult timp.

  • Noile toalete sunt verzi şi au guri de aerisire înglobate în pereţi, pentru a facilita circularea aerului din interior

Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Privat Câmpulung a achiziţionat ieri, 27 iunie 2023, un pachet cu patru toalete ecologice cu lavoar, care sunt cu un pas deasupra „cuşetelor albastre”, de care, oricât era de mare nevoia cetăţeanului, îi era cu neputinţă să se apropie de ele. Nici acestea nu sunt din cele sofisticate, cu autocurăţare, preţul total al achiziţiei, de 24.700 de lei pentru cele patru bucăţi, fiind dovada că ADP a cumpărat ce şi-a permis.

Vânzătorul toaletelor este Rental Invest Group SRL, din Bacău, care oferă şi transportul produselor la Câmpulung. Datele tehnice ale toaletelor ecologice: înălţime – 2.300 mm; lăţime – 1.060 mm; adâncime – 1.060 mm; deschiderea uşii – 620 mm; guri de aerisire înglobate în pereţii toaletei pentru a facilita circularea aerului din interior; un pisoar; suport pentru hârtie igienică; sistem de blocare a uşii din interior cu indicator de liber/ocupat în exterior; pereţi dubli; capacitatea rezervorului 230 litri; greutate 73 kg; acoperiş semitransparent; un lavoar interior 60 litri; pereţi dubli trataţi anti UV; culoare verde.” Achiziţia toaletelor are, probabil, legătură şi cu sărbătoarea municipiului de care ne mai despart trei săptămâni. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!