1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Ţâroiu este, probabil, singurul PSD-ist care se bucură că a câştigat Lasconi

Nicio reacţie pozitivă din partea PSD-iştilor transformaţi, în acest mandat, în scribi de carieră pe Facebook, după verdictul favorabil Câmpulungului în procesul Bulevardului „Pardon”! Te pomeneşti că au avut pregătite mesaje de felicitare pentru prefectul Radu Perianu! Care, după finalizarea judecăţii pe fond, a ieşit cam vineţiu în faţa jurnaliştilor, ca să se mire de hotărârea judecătoarei. Este adevărat, este prea devreme să fie deschisă şampania victoriei, căci, cu „bunăvoinţa” prefectului faţă de comunitatea câmpulungeană, devenită câmp de luptă politică, probabil, urmează alt hop dificil: recursul la Curtea de Apel Piteşti.

Şi, totuşi, un PSD-ist sigur se bucură. Acesta este Liviu Ţâroiu, care se judecă cu Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru recuperarea amenzii, pe care a achitat-o imediat după controlul din martie, anul trecut, soldat cu o sancţiune în sarcina fostului primar. Căci în mandatul lui au fost emise certificatele de urbanism şi autorizaţia de construire cu documente lipsă.

  • Liviu Ţâroiu a fost amendat cu 10.000 de lei de ISC pentru documentaţia Bulevardului „Pardon”

„Noi ştim că I.S.C. l-a amendat pe domnul Liviu Ţâroiu cu 10.000 de lei, bani pe care am înţeles că i-a şi plătit, pentru acea autorizaţie.”, afirma primăriţa Elena Lasconi, la o şedinţă de Consiliu Local, după controlul ISC şi sesizarea prefectului de către instituţia verificatoare.

După controlul Inspectoratului de Stat în Construcţii din 18 martie 2022, care a constatat nereguli în procedura de autorizare a lucrării de amenajare a bulevardului, fostului primar Liviu Ţâroiu, în timpul căruia au fost emise atât certificatele de urbanism, cât şi autorizaţia de construire, i s-a aplicat amenda maximă, de 10.000 de lei. Cel sancţionat a plătit, dar a ripostat cu o plângere contravenţională la Judecătoria Câmpulung împotriva procesului verbal al ISC din 23 martie 2022.

Acţiunea a fost înregistrată pe 13 aprilie 2022 şi a avut ca prim termen data de 26 septembrie 2022. Atunci, cauza a fost suspendată până la definitivarea procesului prin care prefectul liberal l-a chemat în judecată pe primarul municipiului, pentru anularea autorizaţiei de construire a investiţiei de amenajare a Bulevardului „Pardon”. Abia după ce acest litigiu se încheie definitiv, cu decizia Curţii de Apel – dacă se ajunge la Curtea de Apel -, se reia şi judecata lui Liviu Ţâroiu cu Inspectoratul de Stat în Construcţii – Inspectoratul Regional în Construcţii Sud Muntenia.

Verdictul după judecata de fond îi dă speranţe şi lui Liviu Ţâroiu că va fi bine pentru portofelul lui de pensionar. Dacă la instanţa superioară se repetă experienţa pozitivă pentru municipalitate, sunt şanse pentru fostul primar să-şi recupereze banii plătiţi în contul amenzii. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!