-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

În locul unui supermarket Penny, se înalţă munţi de gunoaie pe terenul Autogării Montana. Poliţia Locală, inutilă, ca de fiecare dată!

Poliţia Locală, un serviciu suferind de o severă miopie profesională, nu vede ce vede tot oraşul! Ne-am lămurit că agenţii Primăriei nu văd pe teren mizeria excesivă de care se plâng câmpulungenii. Fie că nu coboară din Primărie, fie că nu coboară din maşină, căci poliţist local pe jos… de când n-am mai văzut! De ceva timp, circulă pe Facebook – o bună sursă de documentare şi pentru cel mai inutil departament al Primăriei Câmpulung – imagini cu mormanele de gunoi în care se îngroapă treptat fosta Autogară Montana. Altă ruină sinistră, parcă abandonată de proprietar, căruia nu i-au ieşit planurile de a fructifica imobilul ultracentral, cu o suprafaţă generoasă. A picat, din motive de nelegalitate a tranzacţiei de vânzare-cumpărare a terenului, investiţia într-un supermarket Penny. Aşadar, nu se mai face un complex comercial în „buricul târgului” şi se pare că, în afară de a se face praf clădirea, înţesată de o infecţie teribilă, la fel ca suprafaţa dimprejur, nu se va întâmpla nimic.

  • Din nou, Poliţia Locală pare depăşită de infecţia din „buricul târgului”      

Clădirea şi terenul reprezintă o proprietate privată, dar statutul juridic nu constituie un impediment pentru Poliţia Locală ca să acţioneze. Bănuim că, şi dacă a acţionat, nu s-a limitat la o hârtie trimisă proprietarului, prin care l-a notificat să-şi igienizeze imobilele. Suferă din pricina focarului încropit pe fondul nesimţirii celor care aruncă resturile unde-i taie capul atât spaţiul exterior, cât şi construcţia care şochează cu aspectul jalnic. Dintr-un loc al agitaţiei călătorilor dependenţi de transportul cu autobuzul, în vremuri în care şoselele nu erau sufocate de autoturisme, autogara a ajuns o dărăpănătură, care întristează şi revoltă deopotrivă. Totul este devastat, ruinat şi împânzit de reziduurile de pe lume!

În toamna anului 2021, cumpărătorul proprietăţii care a servit activităţii autogării, clădirea şi parcarea, plănuia să deschidă al doilea supermarket Penny în Câmpulung. În octombrie 2021, compania deţinătoare a grupului de magazine Penny obţinea de la Primărie două certificate de urbanism. Primul, pentru desfiinţarea construcţiilor existente şi a instalaţiilor aferente şi organizare de şantier. Al doilea, pentru construirea magazinului Penny Market, care urma să aibă, la parter, magazine cu produse din carne şi brânzeturi. Investiţia cuprindea amenajarea exterioară, accesele auto, reclame pe faţade şi parcare, împrejmuire, branşamente la utilităţi etc.

De ce n-au prins contur aceste planuri care ar fi schimbat imaginea locului, chit că geme oraşul de magazine? Tranzacţia a fost anulată, iar imobilul a redevenit proprietatea societăţii în insolvenţă. Prin urmare, este treaba administratorului judiciar să ia măsuri de securizare a spaţiilor şi de curăţare de gunoi a terenului aflat la marginea unei străzi cu trafic auto şi pietonal ridicat. Dată fiind vecinătatea cu Agenţia Forţelor de Muncă, „mama” asistaţilor social, ghiciţi cine sunt cei care se fâţâie preponderent prin zonă! Dar nu numai ei sunt autorii mizeriei groaznice care oripilează văzul şi, în curând, şi mirosul, pe măsură ce temperaturile vor creşte. Deocamdată, maldărele infecte sunt mascate de zăpadă şi gheaţă, dar prognozele meteo încurajatoare vor contribui la ieşirea la suprafaţă a unui tablou înfiorător.

Focarul de infecţie este amplasat la marginea Bulevardului Ion Mihalache, parte a „centurii” Câmpulungului, tranzitată ca la balamuc de şoferi străini de municipiu. Asta le arătăm! Iar nouă Poliţia Locală, care ar trebui să sancţioneze masiv dezinteresul tradus în gunoi oriunde întorci privirea, ne arată că plătim de pomană un serviciu de birou. Şi nu ne costă „decât” 2,62 milioane de lei într-un an! „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!