20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Elena Lasconi a semnat, astăzi, la Bucureşti, contractul pentru construirea creşei

Astăzi, 22 septembrie 2022, primarul Elena Lasconi a avut programată o deplasare la Bucureşti, pentru semnarea contractului de finanţare a creşei care se va construi pe terenul Colegiului Pedagogic „Carol I”, în vecinătatea sălii de sport. Contractul de finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 15 – Educaţie, Investiţia 1 – Construirea, echiparea şi operaţionalizarea a 110 creşe, a fost semnat de către ministrul Cseke Attila, în numele Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice, care derulează investiţia prin Compania Naţională de Investiţii, şi primarul Elena Lasconi, pentru UAT Municipiul Câmpulung. Valoarea totală a proiectului se cifrează la 16.640.271,92 lei, finanţare nerambursabilă acordată prin PNRR.

  • PNRR finanţează întreaga valoare a creşei, 16,6 milioane de lei           

Autorităţile centrale s-au mişcat destul de repede după ce, pe 19 iulie 2022, au cerut municipalităţii câmpulungene să mute proiectul „Construire Creşă Medie” de la Compania Naţională de Investiţii, unde fusese iniţial depus pentru finanţare, la PNRR. Mutare care trebuia efectuată rapid, apelul fiind deschis numai până pe 30 iulie 2022. Administraţia câmpulungeană s-a conformat şi, după două luni, investiţia într-o creşă în municipiul nostru a fost acceptată la finanţare din PNRR. A contat şi faptul că autorităţile noastre au avut toate documentele, care au trecut prin toate comisiile tehnice la Ministerul Dezvoltării, proiectul Câmpulungului fiind admis încă din primăvară la finanţare.

Pe 8 martie 2022, ministrul Cseke Attila a aprobat suma necesară pentru construcţia creşei în incinta Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”. „Creşa va avea toate facilităţile prevăzute în reglementările legale: camere de joacă, dormitoare, spălătorie proprie, bucătărie, sală mare funcţională, cabinet medical, spaţii administrative. Spaţiile de joacă în aer liber vor fi generoase, de cel puţin 10 metri pătraţi pentru fiecare copil, aşa cum prevede reglementarea legală în vigoare. Pe acoperiş se vor amenaja spaţii verzi, terase înverzite, panouri fotovoltaice pentru a asigura energia necesară şi a avea un aport de energie verde în funcţionarea creşei. Geamurile, uşile, pereţii şi podeaua vor fi bine izolate, construite cu cele mai noi tehnologii. Încălzirea, respectiv răcirea clădirii se vor face prin pompe de căldură.”, a descris în rezumat proiectul primarul Elena Lasconi, care a asigurat că noua construcţie va fi eficientă din punct de vedere energetic. Valoarea creşei de capacitate medie va funcţiona cu şase-şapte grupe, totalizând aproximativ 70 de copii.

Speranţa este că CNI va da în curând startul procedurii de achiziţie a constructorului creşei, întrucât proiectul Câmpulungului se află în prima tranşă de contracte semnate din cele 110 la nivel naţional. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!