27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

PNL nu se lasă. A încercat să blocheze şi proiectul Pieţei Centrale, iar Apele Române întârzie avizele

Mai multe dintre proiectele depuse, fie vechi, din cele preluate de Elena Lasconi de la fosta administraţie, fie noi au întâmpinat probleme. Investiţia de la Piaţa Centrală, care beneficiază de un ordin de finanţare semnat de ministrul Dezvoltării încă de la începutul primăverii, s-a aflat într-un blocaj a cărui cauză nu este chiar greu de explicat. Elena Lasconi o bănuieşte, dar, deocamdată, se fereşte să pună o concluzie certă.
„Aici am avut o problemă. Din punctul meu de vedere, ori rea credinţă, ori din nou a fost o manevră politică a PNL. Au vrut să blocheze şi Piaţa Centrală. Am riscat să o pierdem, să nu se poată face achiziţia. În prezent, este în proces de achiziţie.”, a precizat Elena Lasconi.
Altă piedică s-a ivit la una dintre investiţiile finanţate cu fonduri europene, prin GAL Câmpulung Muscel. Este vorba despre proiectul construirii unor module de locuit pentru persoanele victime ale violenţei în familie, care se vor amenaja pe un teren în vecinătatea fostului Liceu Minier. „Ne trezim că Mediul ne cere un aviz de la Apele Române, deşi este pe partea cu Liceul Minier şi pe acolo nu trece niciun fir de apă. Dar au cerut aviz de la Apele Române. Nu vă spun că se dau avize de la Apele Române la proiecte de anul trecut. Dar am obţinut un aviz de la Apele Române care sună aşa: „Nu aveţi nevoie de aviz de la noi.” Noi am plătit 400 de lei la Apele Române, pentru ca Apele Române să ne spună că nu este nevoie de aviz, ca să obţinem, în funcţie de această hârtie, avizul de la Mediu.”, relata Elena Lasconi. „Am pierdut şi două-trei săptămâni şi am avut trei cereri de prelungire de clarificări şi nu ne mai dădeau niciuna şi am răspuns în ultima zi, altfel riscam să pierdem proiectul.”, a completat city-managerul Ioana Marcu. „Tocmai pentru că merg lucrurile foarte greu la Apele Române. Stau la rând la avizare proiecte din 2021.”, a mai spus primăriţa Elena Lasconi. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!