29.1 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Atenţie la viteză şi alcool, poliţiştii rutieri fac razii

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 76.000 de lei. Totodată au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 20 de permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
Oamenii legii din Câmpulung şi Muscel au întocmit dosare penale, au aplicat amenzi contravenţionale, au reţinut permise de conducere şi taloane de înmatriculare. Contravenienţii au fost musceleni, dar şi din alte localităţi din Argeş şi alte judeţe, care au tranzitat şoselele noastre.

Dosare penale celor care au condus băuţi, fără permis sau maşini neînmatriculate
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 47 de ani, din Stoeneşti, care conducea un autoturism, pe DN 72 A, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal, iar permisul de conducere a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.
Oamenii legii de la Biroului Rutier Câmpulung au descoperit un bărbat de 43 de ani, din Văleni, judeţul Dâmboviţa, care conducea o motocicletă, pe DN 73D, pe raza localităţii Boteni, fără a poseda permis de conducere. Dâmboviţeanul s-a ales cu dosar penal.
Dosar penal a fost deschis şi în altă cauză, a unui tânăr de 29 de ani, din Stoeneşti, care conducea un autoturism, pe strada Calea Braşovului din Câmpulung. Când a fost verificat, poliţiştii câmpulungeni au stabilit că autoturismul figura radiat din circulaţie şi avea aplicate plăcuţele de înmatriculare ale unui alt autoturism. De asemenea, conducătorul auto a prezentat, pentru control, un permis de conducere, emis de către autorităţile din Germania, despre care există suspiciunea că este fals.
În ultimele două cauze verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele a fost săvârşite şi luarea măsurilor legale care se impun.

Şoferi vitezomani, rămaşi pietoni
Poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung au desfăşurat acţiuni şi pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, şi pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv. În urma abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate zeci de sancţiuni contravenţionale, totodată fiind reţinute peste 10 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare. În două dintre situaţii, în care a fost constatată depăşirea limitei de viteză, s-a impus şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile, sancţiune ce se aplică începând cu momentul constatării, ca urmare a depăşirii regimului legal de viteză cu mai mult de 70 km/h.
A fost vorba de o tânără de 24 de ani, din Câmpulung, care a fost înregistrată cu aparatul radar cu 138 km/h în timp ce conducea un autoturism pe DN 73, prin Schitu Goleşti.
De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au mai depistat un tânăr de 21 de ani, din Vultureşti, care şofa un autoturism pe DN 73D, pe raza localităţii Davideşti, cu viteza de 148 km/h.
Tinerii au fost au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar permisul de conducere le-a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de a conduce. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!