23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

Ajutor pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal!

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a iniţiat un proiect de act normativ privind acordarea unui ajutor excepţional care să vină în sprijinul fermierilor din sectorul vegetal.

Schema de sprijin este destinată pentru achiziţia de resurse materiale necesare pentru aplicarea tehnologiei la plantaţiile pomicole şi/sau cu arbuşti fructiferi şi/sau cu plantaţii viticole cu struguri pentru vin pe rod.

„Beneficiarii schemei sunt: persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderile familiale, persoane juridice, grupuri şi organizaţii de producători, structuri din domeniul cercetare, respectiv universităţi, institute şi staţiuni de cercetare-dezvoltare.

Cuantumul ajutorului excepţional care se acordă beneficiarilor din sectorul vegetal este de 176,80 euro/hectar, acordat pentru minimum 0,1 hectare inclusiv, şi maximum 200 hectare inclusiv, dar nu mai mult de 35.000 euro.”, a transmis deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu.

Pentru a accesa ajutorul excepţional, potenţialii beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate:

să solicite ajutorul excepţional;

să fie înregistraţi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cererea unică de plată 2022;

să achiziţioneze resursele materiale pe bază de documente justificative, în perioada 24 februarie 2022 – 12 august 2022;

să menţină suprafaţa aferentă culturilor pentru care beneficiază de ajutor excepţional, în anul de cerere 2023.

Proiectul poate fi consultat aici: https://www.madr.ro/…/7624-proiect-hg-ajutoare…

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!