6.9 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Drapeul Naţional, dus pe Vârful Moldoveanu de patru jandarmi de la Posturile Rucăr şi Arefu

În fiecare an, la data de 26 iunie, se sărbătoreşte Ziua Drapelului Naţional, zi cu mare însemnătate pentru întreg poporul român.
Deja a devenit tradiţie misiunea de arborare a Drapelului Naţional pe cel mai înalt vârf montan din România de către jandarmii argeşeni. Duminică, de Ziua Drapelului Naţional, misiunea militarilor a început la ora 4 dimineaţa, atunci când cei patru jandarmi din cadrul Posturilor de Jandarmi Montane Rucăr şi Arefu au pornit la drum spre Vârful Moldoveanu. După un drum anevoios de trei ore, îngreunat şi de condiţiile de vreme, jandarmii au arborat Drapelul Naţional acolo unde îi este locul, pe acoperişul României, la 2.544 metri înălţime.
„Nicio misiune nu este grea atunci când faci ceea ce îţi place, iar astăzi am fost onoraţi să celebrăm cum se cuvine Drapelul Naţional. A fost o misiune nobilă, de suflet!”, a mărturisit plutonierul adjutant şef Florin Ion, şeful Postului de Jandarmi Montan Rucăr.
Alături de plutonierul adjutant şef Florin Ion, la misiunea onorantă şi plină de emoţie au mai participat şi plutonierul adjutant Răzvan Bragă, de la Postul Rucăr, plutonierul adjutant şef Petrică Cantemir şi plutonierul adjutant Cosmin Păunescu, ultimii doi de la Postul Arefu.
„Vă felicităm, dragi colegi, pentru efortul şi dăruirea cu care aţi dus la final această misiune. Suntem mândri de voi!”, au transmis reprezentanţii IJJ Argeş. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!