27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Primăriţa va organiza un referendum pentru schimbarea numelui municipiului în Câmpulung Muscel

În cadrul evenimentului dedicat unui simbol naţional, „Ia, comoara din lada de zestre”, cum inspirat a fost intitulat, primăriţa Elena Lasconi le-a dat câmpulungenilor o veste plăcută: completarea numelui municipiului cu ceea ce-i lipseşte – şi e nedrept să lipsească -, deşi toată lumea aşa îl cunoaşte, „Muscel”. „Câmpulung Muscel”, aşa ne ştie toată ţara, aşa ne recomandăm şi noi şi, cu toate acestea, denumirea oficială a rămas incompletă. Asta pentru că autorităţile trecute n-au catadicsit să iniţieze formalităţile pentru întregirea numelui localităţii. Elena Lasconi a făcut astăzi anunţul: organizează un referendum pentru a ne numi „Câmpulung Muscel”. Este lesne de anticipat rezultatul consultării populaţiei, căci toţi simţim că „Muscel” trebuie să facă parte din titulatura oraşului nostru, fiind inima Muscelului, iar locuitorii săi, musceleni.

„Ia musceleană cred că este cea mai frumoasă din ţară. Portul popular muscelean este unic, în special, costumul popular de nuntă, care ar putea să defileze oricând pe catwalk-urile din marile capitale ale lumii recunoscute în domeniul modei: Paris, Milano, New York. Cine suntem noi şi ce spune ia despre noi? Pentru că noi suntem Câmpulung Muscel şi pentru că eu simt cu toată fiinţa mea asta, vreau să vă anunţ astăzi că voi face toate demersurile pentru un gând şi pentru o credinţă pe care o am din tot sufletul meu şi anume voi declara referendum în Câmpulung pentru a-i schimba denumirea în „Câmpulung Muscel”. Este foarte importantă identitatea noastră şi este foarte important să ne respectăm rădăcinile.”, este mesajul primăriţei. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!