10.7 C
Campulung Muscel
26/05/2024

53 de ani de la înfiinţarea Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”

Marţi 31 mai, în cazarma Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung, a avut loc ceremonia militară dedicată aniversării a 53 de ani de la înfiinţarea unităţii.

De la înfiinţare şi până în prezent, batalionul a dovedit că poate îndeplini misiuni dintre cele mai complexe, fapt ce s-a demonstrat şi prin participarea unităţii la misiunile din Teatrele de Operaţii din Kosovo şi Afganistan, făcând cinste Armatei Române şi ţării, fiind adevăraţi ambasadori ai României în lume.

Cu acelaşi prilej, în cadrul ceremoniei s-a dat citire unui ordin de numire în funcţie pentru un ofiţer nou venit în unitate, împreună cu avansarea în gradul următor a unei serii de soldaţi gradaţi profesionişti.

Comandantul unităţii, locotenent colonelul Liviu Costin Bălăceanu, a urat tuturor militarilor care şi-au desfăşurat sau îşi desfăşoară activitatea în această unitate, precum şi familiilor acestora, multă sănătate, fericire, putere de muncă, succes în realizarea obiectivelor propuse şi un călduros ,,LA MULŢI ANI !”

La 1 iunie se împlinesc 53 de ani de când, în baza H.C.M. nr. 2776 / 18.12.1968 şi a ordinului ministrului Forţelor Armate nr. M. 20 / 16.04.1969 s-a înfiinţat Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele”, cu garnizoana în oraşul Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, subordonat Brigăzii 4 Vânători de Munte ,,Posada” din Curtea de Argeş. Începând cu anul 2000, batalionul a trecut în subordinea Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”.

(text: plutonier major Ovidiu Cantea; foto: maistru militar Ovidiu Iordache)

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!