10.7 C
Campulung Muscel
26/05/2024

Astăzi, la ora 16.00, va fi anunţat rezultatul consultului teilor cu tomograf şi rezistograf

Astăzi, la ora 16.00, primăriţa Elena Lasconi va susţine o conferinţă de presă, în cadrul căreia va fi anunţat rezultatul verificării teilor de pe Bulevardul „Pardon” cu tomograf şi rezistograf. Operaţiunea a fost efectuată de Alex Purcaru, singurul arborist certificat intenţional din România. Alături de acesta, se va afla Diana Culescu, preşedintele Asociaţiei Peisagiştilor din România. Prezenţa la Câmpulung a specialistului Alex Purcaru a fost anunţată de Elena Lasconi la întâlnirea cu jurnaliştii, de luni, 18 aprilie 2022. Rezultatul controlului întreprins de acesta, împreună cu cercetarea efectuată de peisagiştii Nicolas Triboi şi Cristian Voinescu, va conduce la o concluzie în cel mult o săptămână. Poate, o vom avea chiar mai devreme.

  • Astăzi ar trebui să aflăm câţi arbori nu mai pot fi salvaţi  

Intenţiile primăriţei Elena Lasconi sunt de a colabora de acum înainte cu Alex Purcaru la toate proiectele care presupun plantări de arbori. Dar, până atunci, trebuie încheiată telenovela teilor, dintre care unii vor fi tăiaţi, nemaiputând fi salvaţi. La începutul săptămânii, era vorba de 7-8, dar rămâne să vedem, după comunicarea din această după amiază, dacă numărul lor va creşte. „Partea bună este că, având avizul de la Mediu ca să tăiem toţi copacii, o să putem să tăiem oricare dintre pomii care nu se mai pot salva. Concluzia o s-o avem puţin mai târziu, pentru că, miercuri, va veni cu tomograf şi rezistograf singurul arborist recunoscut internaţional din România, cu care vrem să colaborăm şi pe viitor. Omul acesta nu numai că se duce cu nacela şi toaletează singur, ca să arate unui angajat de la ADP cum se face. El poate să înveţe, să îndrume. Şi acolo vrem să ajungem. Vrem să ajungem la posibilitatea de a avea specialişti pentru toate zonele din Câmpulung unde vom face spaţii verzi, „Grădina mea, oraşul meu” şi Bulevardul „Pardon”. Pentru mine este foarte important aspectul estetic. Am chemat cei mai buni oameni în domeniu. O analiză de acest gen nu cred că s-a mai făcut undeva în ţară. O să avem o analiză făcută super-profesionist şi, dacă putem să-i salvăm pe toţi, îi salvăm. Dacă nu, îi tăiem pe cei indicaţi de aparat, în funcţie de diagnosticul pe care îl veţi pune şi voi.”, spunea, la începutul săptămânii, Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!